Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pentru un tată si fiu care au încalcat carantina din Ciceu Giurgești pachetul de țigări a ajuns sa coste 4600 de lei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doi bărbați, tată și fiu au cumpărat un pachet de țigări care o să-i coste în final extrem de scump: în jur de 4600 de lei. Cei doi, locuitori ai localității bistrițene Poienele Reteagului au trecut prin filtrul de la intrarea în Ciceu Giurgesti la volanul unei mașini din Maramureș invocând faptul că tranzitează comuna carantinată fără să oprească.

O patrulă mixtă polițisti-jandarm i-a surprins după câteva minute la un  magazin din comuna și i-a luat la întrebari. Cei doi ar fi pretextat că au intrat să cumpere tigări, deși li s-a atras atenția la intrare că nu au voie sa oprească în comuna carantinată. După ce i-au legitimat forțele de ordine au realizat ca nu aveau de ce tranzita către Maramures , zona de domiciliu , pentru ca de fapt locuiau în  Bistrița-Nasăud și că aveau nevoie doar sa-si cumpere țigari.

Cei doi au fost sancționați  cu amenzi în valoare totală de 4.200 de lei, pentru refuz de legitimare, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de liberă circulație.

”Reamintim tuturor faptul că începând cu data de 27 februarie 2021, de la instituirea carantinei în comuna Ciceu-Giurgești sunt organizate și executate misiuni de verificare a măsurilor dispuse, prin organizarea de filtre formate din jandarmi și polițiști amplasate la intrarea și ieșirea din zona menționată cât și dispozitive de control în interiorul zonei carantinate. Astfel recomandăm tuturor cetățenilor să respecte măsurile stabilite prin ordinul de carantinare deoarece scopul acestor acțiuni este acela de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus” transmit jandarmii . 

Amenzi de 5700 lei în 24 de ore în zona carantinei.

” În ultimele 24 de ore forțele de ordine (jandarmii și polițiștii) au aplicat în zona carantinată 4 sancțiuni în valoare de 5.700 lei, fiind verificate 550 persoane și 369 de autovehicule” transmite comunicatul Inspectoratului Județean de Jandarmi .

De la debutul perioadei de carantină forțele de ordine au aplicat în Ciceu Giurgesti 30 de sancțiuni în context covid, astfel: 24 de avertismente și 6 amenzi în valoare de 6.500 de lei fiind verificate 3.276 persoane și 2.405 autovehicule. Totodată, forțele de ordine au mai aplicat 25 de sancțiuni, pentru alte fapte contravenționale, astfel: 15 amenzi în valoare de 13.910 lei  și 11 avertismente scrise.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu