Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Clasele terminale vor face școala prin rotație și în scenariul roșu, cu număr limitat de elevi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un ordin comun al Ministerului Educației si Ministerului Sănătății permite elevilor din clasele terminale a VIII-a și a XII-a să meargă la scoală chiar si dacă localitatea lor se află în scenariul roșu, cu condiția participării unui numar limitat din efectivul clasei. Astfel pentru clasa a VIII a permisa participarea  prin rotație a maxim 15 elevi I și maximum 17 elevi în clasele a XII-a si a XIII-a. Ordinul este valabil însă doar pentru localitățile în care incidenta este de până la la 6 la mie, a precizat ministrul educației, Sorin Câmpeanu duminică seara la DIGI 24. Pentru localitățile aflate în carantină orice activitate se suspendă.

Ministrul Educației a explicat ca in scenariul rosu vor merge in sistem hibrid cei care vor sa mearga la scoala si ca se vor putea face derogari pentru unul sau doi elevi în plus.

În ordinul comun nu se precizeaza cum se va face rotația însă între elevi. În Bistrița-Năsăud doar scolile din Cicesti Giurgesti sunt în scenariu rosu, însă comuna fiind în carantină nu se pune problema ac elevii claselor a 8-a sa urmeze cursurile în format fizic. În comuna incidența depășește 14 la mia de locuitori.

Share.

About Author

Lasă un comentariu