Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liber la vaccinul AstraZeneca și pentru cei peste 55 de ani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vaccinul AstraZeneca disponibil până acum doar pentru categoria de vârstă sub 55 de ani poate fi administrat și în România fără restricții de vârstă, a anunțat astăzi Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate măsura vine pe fondul  apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor OMS  care arată  că  vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, ” Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19„ potrivit CONCAV . Inițial restricțiile de vârstă s-au aplicat din cauză că studiile clinice de autorizare a vaccinului nu au cupins decat persoane majoritar până în 55 de ani.

Astra Zeneca, vaccin care nu este realizat prin tehnica ARN mesager, asa cum este Pfizer si Moderna,  primele doua vaccinuri autorizate, ci prin virus inactivat, asa cum sunt facute majoritatea vaccinurilor clasice.  Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, dar la un interval de timp mai larg decat primele două, după un interval cuprins între 8-12 săptămâni de la prima doză.

În Bistrița-Năsăud sunt disponibile 1121 de locuri pentru vaccinarea cu AstraZeneca la Beclean, respectiv 296 la Bistrita, centrul SVSU

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu