Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

SUPRAVIEȚUITORUL: Un secretar de stat din Bistrița-Năsăud a reușit să supraviețuiască în funcție sub 6 premieri. L-a eliberat abia ieri din funcție Florin Câțu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sorin Roșu Mareș, un fost director de la Oficiul Județean de Investiții Rurale BN, numit politic în 2017 de ALDE  a reușit performanta de a rămâne secretar de stat la Ministerul Agriculturii, adică adjunct de ministru, până ieri, 8 martie. Mareș a scăpat neatins de furtunile politice care au măturat premierii din Palatul Victoria și miniștrii sau colegii sai secretari de stat si a rămas sub radar chiar si după  schimbarea guvernării în 2019.

Numit în funcție la  Ministerul Agriculturii sub semnătura primului ministru  Sorin Grindeanu, bistrițeanul Sorin Roșu Mareș a fost eliberat din funcția de secretar de stat abia ieri  prin ordinul premierului Florin Câțu.

Între timp la Palatul Victoria  s-au succedat în funcția de prim-ministru Mihai Tudose, apoi Viorica Dăncilă, s-a schimbat guvernarea, au venit liberalii cu  Ludovic Orban, a urmat  interimarul Nicolae Ciucă și în cele din urmă premierul coaliției Florin Câțu, dar indispensabilul de la Agricultură numit de ALDE în 2017 a rămas tot pe funcție.

Mai puțin două săptămâni, de la final de august 2019 până la început de septembrie 2019 când secretarul de stat si-a luat o pauză: a demisionat la semnalul lui Tăriceanu și s-a întors repede la rugămințile Vioricăi Dăncilă. I-a spus atunci adio Petru Daea într-o postare publică și tot Daea l-a primit înapoi.

A fost de 1% la alegerile pentru Primaria Bistrița

Pe indispensabilul de la Agricultură nu l-a urnit nici măcar candidatura personală la funcția de primar al Bistriței, împotriva candidatului PNL-USR_Plus, Ioan Turc sub sigla obscurului Partid al Puterii Umaniste în care s-a înscris după ce a plecat din ALDE. După ce a obținut mai puțin de 300 de voturi si procentul de 1% din Roșu Mares s-a întors la funcția sa călduță din minister, de adjunct al ministrului  unde a mai primit salarii încă 6 luni în calitate de secretar de stat. Potrivit declarației sale de avere Sorin Rosu Mares a primit în 2020 de la MADR indemnizații de 124 813 lei. De profesie inginer zootehnist Rosu Mares a fost director la Oficiul Investițiilor Rurale aproape 5 ani înainte sa fie propulsat secretar de stat.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu