Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Municipalitatea ia in calcul soluții pentru parcări în zona fostului Cinema 23 August. Evaluări în teren alături de ADR N-V

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proximitatea fostului Cinematograf 23 August, clădire aflată într-o accentuată stare de degradare ar putea deveni o zona de parcare centrală, cu componente de supraetajare, o extensie a parcării publice din zona Lupeni. Este una dintre variantele luate în calcul de primarul Ioan Turc pentru a compensa reducerea locurilor de parcare din zona centrală după amenajarea Liniei Verzi, proiectul cu finanțare europeană care intra în linie dreaptă.

”Deoarece e prevăzută eliminarea unui număr mare de locuri de parcare pe traseul Liniei Verzi, ne vedem obligați să găsim soluții alternative pentru staționarea autoturismelor. Zona fostului cinematograf 23 August din fața parcării subdimensionate de pe strada Lupeni se pretează la o intervenție de extindere a arealului, cu supraetajarea locurilor de parcare dinspre Bulevardul Republicii înspre Piața Centrală” a anunțat primarul Ioan Turc după o vizită făcută marți în zonă  alături de reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Municipalitatea a mai avut tentative de ridica parcari supraetajate în zonă în vremea administrației Crețu,e vorba de  actuala parcare publica din strada Lupeni, însă totul a rămas în faza de discuții. Deși între timp, în 2019 a fost amenajată o a doua iesire din zona parcarii, pe lângă fostul Cinema 23 August, nu s-a mai revenit la ideea parcarii supraterane.

Ce alte amplasamente au vizitat reprezentanții ADR NV

Primarul Turc a evaluat, alături de reprezentanții ADR NV si alte zone din oraș unde vor avea loc intervenții semnificative pe proiectele care stau să demareze sau zone de unde se pretează intervenții de regenerare urbană: ”Perimetrele extinse Independenței-Nord și Lamă (Florilor – Andrei Mureșanu – Sucevei) vor face obiectul unor ample proiecte de regenerare urbană, care vor schimba cu totul aspectul vetust al amplasamentelor. Nu a fost uitat nici cursul intravilan al Văii Căstăilor, potrivit pentru amenajarea paralelă a unui traseu cu piste de cicliști.

Am fost prezenți și în Piața Decebal, pentru a analiza la fața locului soluțiile pentru amenajarea unei piețe agroalimentare moderne, închise, cu temperatură controlată. Am vizitat și ștrandul „Codrișor”, fiind deja anunțată intenția de a-l reamenaja ca o bază de agrement, cu bazine acoperite, tobogane, saune și noi facilități pentru petrecerea timpului liber ” a anunțat primarul Ioan Turc pe pagina sa de facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+8

 

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Cu o floare nu se face primavara. Parcarea din zona fostului Cinema 23 August nu rezolva problema. Nimic espre amenajarea acelei parcări supraetajate in locul centralei termice situate pe str. Bistricioarei, din spatele Hotelului Bistrita, menită să serveasca zona Centrului Civic din jurul Prefecturii, se tot vorbeste de foarte multă vreme. Inca din 2013, se punea problema demolării centralei termice, astfel inc să se deschidă o arteră de circulatie cu intrare din str. Bistricioarei prin spatele BCR si iesire pe langa Camera de Comert si Industrie, in str. Petre Ispirescu, in lungul căreia intr-o primă etapă să fie amenajate parcări de suprafată pentru institutiile adiacente, precum BCR, Centrul Judetean de Cultura, Muzeul , Camera de Comert si Industrie,etc. Apoi, dupa identificarea surselor de finantare sa fie construite parcări supraetajate care să rezolve definitiv această problemă.
    De asemenea, in Piata Mihai Eminescu din Bistrita unde urma sa fie construită Casa de Cultură Sindicatelor , un complex cultural care prevedea: o sală de spectacole cu 825 de locuri și o scena de mari dimensiuni adaptabilă teatrului italian sau elisabetan, o sală modernă de balet, precum si alte săli pentru diverse activități de club, pentru pictură și sculptură, bibliotecă, cine-club și expoziții, un teatru și un cinematograf în aer liber, era proiectată si o grădină suspendată în suprafață de 7000 mp prevăzută cu parcare interioara.
    Chiar dacă in prezent perspectiva clădirii fostei Case de cultură a sindicatelor de a deveni un “Mall Cultural” sunt compromise, măcar grădina suspendată în suprafață de 7000 mp cât și parcare de sub aceasta ar putea fi amenajate conform proiectului initial, asigurând un număr sporit de locuri de parcare fată de situatia actuală, dar si o noua infatisare pentru Piața Mihai Eminescu.

Lasă un comentariu