Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Agenția Europeană a Medicamentului ar putea emite recomandări pentru vaccinul Astra Zeneca, după semnalarea unor cazuri de tromboze

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Administrarea vaccinului Astra Zeneca ar putea fi însoțită de noi recomandari venite de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) după ce mai multe state UE au semnalat cazuri de tromboză diagnosticate după injecţii cu acest ser. Potrivit unor surse din zona EMA preluate de G4 Media agenția europeană ar putea emite ”astăzi sau mâine” o recomandare privind utilizarea acestui vaccin, relatează.

Sursa citată precizează că Olanda prin centrul care înregistrează efectele secundare ale vaccinurilor, Lareb, investighează un caz de tromboza după administrarea vaccinului, aceasta după ce deja Danemarca a suspendat deja doua saptamani vaccinarea cu Astra Zeneca  în urma înregistrării unor ”cazuri grave de tromboză” la unele persoane care au primit acest vaccin, unul fiind relaţionat şi cu un deces, menţionând că nu se poate trage deocamdată concluzia că ar exista o relaţie directă între vaccin şi tromboză.

Probleme asemanatoare post vaccinare cu acelasi ser au fost semnalate  Agenţiei Europene a Medicamentului au fost sesizate de Austria care a  retras loturi din vaccin ca măsură de precauţie după decesul unei persoane diagnosticate cu tromboză multiplă (formarea de cheaguri de sânge). în timp ce p altă persoană a fost diagnosticată cu embolie pulmonară şi au fost raportate încă două cazuri de evenimente tromboembolice după injecţii din acelaşi lot.

POtrivit G4 Media Estonia, Lituania, Letonia şi Luxemburg au suspendat de asemenea vaccinarea cu doze din  lotul retras . Potrivit EMA, 17 state membre ale UE au primit doze din lotul respectiv. deocamdată Agenţia europeană insistă că ”în prezent nu există indicii că vaccinarea a provocat aceste afecţiuni, care nu sunt descrise ca efecte secundare ale acestui vaccin”, şi nici nu au fost detectate cazuri similare în testele clinice desfăşurate de AstraZeneca,

Comitetul pentru siguranţă al EMA investighează în prezent cazurile semnalate de îmbolnăviri după vaccinare, inclusiv toate cazurile de evenimente tromboembolice raportate de pacienţi după vaccinare.

Și  Norvegia a anunţat că a luat de asemenea decizia să suspende vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca măsură ”de precauţie” și a precizat printr-un responsabil al Ministerului sanatatii ca asteapta informații pentru a vedea dacă există vreo legătură între vaccinare şi cazurile de cheaguri sanguine.

 

Share.

Lasă un comentariu