Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

DIICOT a făcut percheziții ieri într-un caz de fraudă de 1 milion de euro. Capul retelei e un fost director de export al unei companii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polițiștii de la Criminalitate Organizată, supervizați de procurorii DIICOT au făcut ieri percheziții într-un caz de fraudă economică de aproape 1 milion de euro.

Cazul în care păgubită este o firmă aparținând unei mari companii din Bistrița este în vizorul polițiștilor de anul trecut din vară, potrivit unor surse BistrițaExpress, însă abia ieri au avut loc percheziții de amploare . Opt percheziții domiciliare au fost efectuate de polițiști și procurori într-un caz prelungit pe parcursul a 6 ani, începând din 2014. Opt persoane dintre care una ar fi fost  chiar directorul de export al companiei și șase angajați ai acesteia   ar fi indus în eroare și prejudiciat grupul de companii  prin derularea a 100 de operațiuni frauduloase, constând în lansarea unor comenzi fictive, în numele unor clienți tradiționali, spun procurorii DIICOT.

Iar prejudiciul cauzat companiei bistrițene prin săvârșirea infracțiunilor este estimat la aproape 1 milion de euro ( 938.000 de euro).Ulterior, comenzile ar fi fost implementate în sistemul informatic de gestiune, mărfurile produse ar fi fost livrate către alți beneficiari, iar membrii grupului și-ar fi însușit contravaloarea mărfurilor, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Bistrița-Năsăud.

La percheziții de ieri  au fost descoperite și ridicate laptopuri, telefoane mobile, memory stick-uri și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie. La audieri au ajuns 6 persoane, iar pentru trei dntre acestea procurorii au dispus reținere pentru 24 de oră. În instanță au ajuns cu un singur suspect considerat capul grupului ,F.A.I. fostul director de export pentru care au cerut mandat de arest pentru 30 de zile. Judecatorii Tribunalului au decis vineri respingerea arestului preventiv  și au încuviințat  arest la domiciliu pentru 30 de zile.

”Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activități infracționale, urmând a fi dispuse măsurile legale” a anunțat IPJ.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu