Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Listele de așteptare ale centrelor de vaccinare din Bistrița-Năsăud au fost asaltate de solicitări. Cum se atribuie locurile din aceste liste

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deschiderea listelor de asteptare în această dimineață pentru cele 9 fluxuri de vaccinare din centrele din Bistrița-Năsăud a fost asaltată de  solicitări.

Potrivit datelor postate pe un site care are o aplicație care publica datele  programărilor  în termen real cele mai multe solicitări pentru liste de așteptare, 717, au fost făcute pentru centrul de la Policlinica Bistrița urmat de 640 de programari pentru un centru din Bistrița unde se  vaccinează tot cu serul Pfizer: e vorba de centrul Murivisan, din str. Petre Ispirescu aparținînd Clinicilor Sanovil.

Opțiunea netă a celor care s-au înscris pe liste de așteptare a fost pentru vaccinul Pfizer, pentru că pe locul 3 al solicitarilor a fost Centrul de la Năsăud cu 269 de persoane înscrise pe liste suplimentare, urmând centrul de la Prundu Bargaului unde s-au înscris 199 de solicitanți, toate centre pentru serul Pfizer. Cele două centre care vaccinează cu Astra Zeneca din Bistrița și Beclean au și acestea solicitari pe liste suplimentare , în pofida reținerilor din ultimele zile legate de acest vaccin, după ce mai multe state au suspendat temporar imunizarile cu Astra Zeneca.  Pentru acest vaccin s-au înscris 116 la Bistrita si 112 la Beclean. Pentru serul  Moderna, pentru care există centre deschide de astăzi la Maieru și Teaca sunt cele mai puține solicitări pentru liste suplimentare : 116 si 91, aici însă existând în continuare locuri disponibile în platformă.

Directorul DSP Bistrița-Năsăud, Anca Andrițoiu spune că la nivelul accesului pe care îl are în platformă nu poate vizualiza deocamdata cifrele listelor de asteptare, însă că stie ca sunt multe solicitari făcute. Directorul DSP explică și cum se face atribuirea locurilor de pe liste : Se pot înscrie oamenii pentru un anumit centru. Si dacă mai sunt locuri, cum au fost în această dimineața și la Teaca si Maieru pentru Moderna de exemplu si s-au umplut locurile libere  apare o lista de asteptare. Și oamenii se duc de pe acea listă idiferent daca sunt din faza a 2-a sau chiar a 3-a. ..Evident că și pe listele de așteptare există o prioritizare. în funcție de fază : adica intai ii iau pe cei din faza 2 si daca nu mai sunt din faza 2 îi ia pe cei din faza 3. Asa se poate întâmpla de pilda ca mâine să apară la un centru cineva din faza 3, dacă s-a facut un loc si nu e ocupat. Indiferent cine e pe acea lista indiferent din ce faza e” a explicat Anca Andrițoiu pentru Bistrița Express.

Share.

About Author

Lasă un comentariu