Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Etapa pe dosare a concursului pentru funcția de manager a Palatului Culturii a scos din joc patru concurenți. Justificari bizare ale eliminării

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Etapa dosarelor de candidatură pentru mult  disputata funcție de manager al Centrului Cultural Municipal, o instituție cu buget anual de 1,5 milioane de euro,  a scos deja din cursă patru din șase candidați.

Rezultatul evaluării afișat miercuri seara pe site-ul Primăriei Bistrița precizează ca motive, în dreptul candidaților a căror identitate e anonimizată, neîndeplinirea condițiilor de studii universitare în domeniul fundamental de referință științe umaniste și arte sau că nu face dovada celor 5 ani experiență profesională în domeniul de referință, ”dovediți cu carnet de muncă sau adeverință de vechime în muncă”.

Unele dintre motivele respingerii frizează însă absurdul, pentru că este invocată nerespectarea cerințelor referitoare la forma proiectului de management, respectiv: margini, aliniere rânduri, spațiu între rânduri sau că n-are margine proiectul de management.

În competiție au rămas Țărmure, șeful de la cultura județului și profesorul Claudiu Șular

Doi dintre cei care n-au trecut de etapa dosarelor, Ion Bradea consilierul președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan si fostul consilier al lui Cristian Nicolae, respectiv jurnalistul Ciprian Moldovan au scris pe facebook că au fost respinși, reproșând celor care au făcut evaluarea motivele puerile referitoare la grafică, fără a analiza conținutul și în cazul ultimului, rostogolirea unui neadevăr, că nu s-ar fi încadrat în criteriile de studii.

”...Și am fost declarat respins pentru că am greșit la proiectul meu de management indentarea (orientarea textului în pagină – eu am lăsat left și nu justify) și spațierea între rânduri (am folosit 1,15 în loc de 1,5 – și abia m-am încadrat în cele 50 de pagini). Am greșit aceste 2 setări în Word, și mi-e ciudă pe mine. Dar mă doare să văd că Sistemul pune accent pe FORMĂ, nu pe CONȚINUT. Și mă doare să văd că Sistemul va găsi mereu portițe de setare a condițiilor de participare la concurs prin care să limiteze cât mai mult posibilitatea de a participa la concurs, în locul unei competiții pe proiecte.” a scris Bradea, care a menționat și că are experiență în activități culturale mai mare decât cei 5 ani la fundația culturală pe care o conduce, însă că aceștia nu au fost recunoscuți .

Ciprian Moldovan, fost manager al unui post local de televiziune și fost manager al primului post de radio din Bistrița, Radio Transilvania și-a arătat întâi surprinderea că a fost descalificat și apoi revolta, pentru că nu i s-au recunoscut îndeplinirea condițiilor de studii. ”M-au descalificat ! Am primit astăzi semnale că mi se va face vânt din concurs. Au motivat că nu am studii de lungă durată în domeniul umanist/arte. Fals! Sunt absolvent al unei facultăți de istorie ( cu durata de 4 ani !!! ) și am un masterat în management. Că nu am experiență în management cultural !!! ..dar munca mea in jurnalism, filmele mele documentare, organizarea de evenimente culturale. Fondarea primului festival de film la Bistrița !” mai scrie acesta. De altfel DFI pentru științe umaniste si arte include absolvenții de filologie, filosofie, istorie, teologie, pe cei cu studii culturale, dar și arte și arhitectură și urbanism.

Din competiție au mai fi ieșit înainte de a-si putea susține proiectele de management și actualul interimar de la Palatul Culturii Mihai Berbunschi precum și tenorul Florin Ormenișan, ultimul din cauză că nu ar avea 5 ani în funcții de conducere în specialitatea studiilor.

Proiectele de management ale celor doi rămași în competiție: Gavril Țărmure directorul Centrului Cultural Județean și a fostului director de la Liceul de muzică, Claudiu Șular vor fi analizate în perioada 22-29 martie de o comisie de evaluare, pentru ca în 5 aprilie să urmeze proba interviului.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu