Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ziua și cazul de violență domestică în Bistrița-Năsăud. Creștere îngrijorătoare a cererilor pentru ordine de protecție

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cazurile de violență domestică în care sunt solicitați să intervină polițiștii sunt raportate aproape zilnic în Bistrița-Năsăud iar ordinele de protecție provizorie emise de polițiști si ulterior de judecatori sunt la ordinea zilei.

Aseară polițiștii au intervenit în Viișoara pentru a-l calma pe un individ aflat în stare de ebrietate care ți-a agresat soția de 35 de ani și a spart un televizor, în încercarea de a o lovi. Femeia a sunat la 112, iar polițistii i-au emis un ordin de protecție provizoriu și i-au deschis individului, trimis la rude, dosar penal pentru violență și distrugere.

Un alt individ care și-a sechestrat soția pe care a lovit-o, i-a distrus telefonul si apoi a închis-o într-o încapere a ajuns pentru 30 de zile în arest. Bărbatul de 57 de ani Bistrița, Ionel Valer A. și-a sechestrat soția o noapte întreagă. A doua zi dimineața femeia a reușit sa sune la 112 și să alerteze poliția.

Acestia l-au retinut 24 de ore pe individ pe care-l cercetează acum pentru comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, violenţă în familie, distrugere şi amenințare. Ionel Valer A , un bărbat fără antecedente penale a ajuns în fața instanței care l-a trimis luni, 22 martie, pentru 30 de zile în arest preventiv. În cazul sau lipsa antecedentelor n-au mai contat în fața salbei de acuzații: lipsire de libertate, distrugere, agresiune fizică. Într-un alt dosar soția sa a cerut deja instituirea unui ordin de protecție pentru o perioada mai lungă. La poliție cazul se află în instrumentarea polițiștilor Biroului de Investigații Criminale care continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița”.informează IPJ.

Un fenomen în creștere îngrijorătoare

Instanțele din Bistrița-Năsăud sunt asaltate cu solicitări pentru emiterea unor ordine de protecție. Anul acesta, numai la Judecatoria Bistrița, potrivit datelor din portalul instanțelor  au fost înregistrate 34 de ordine de protecție,  cât pentru un an întreg. De altfel potrivit monitorizarii făcute de Bistrița Express în 2020, în primele trei luni cele trei judecatorii din Bistrița-Năsăud aveau înregistrate 22 de cereri de ordine de protecție. Acum în 2021 în aceeași perioada numai la Bistrița sunt 34. 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu