Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Acțiunile TeraPlast au fost revelația Bursei de Valori în martie. S-au apreciat constant

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

TeraPlast Grup a avut una din cele mai bune evoluții în ultimele două săptămâni la Bursa de Valori București, fiind de departe vedeta lunii, cu creșteri zilnice ale valorii titlurilor.

Acțiunile companiei din Bistrița-Năsăud au crescut chiar și în zilele în care indicele BET al bursei a înregistrat oscilații mici. O astfel de zi a fost miercuri, 24 martie când întreaga activitate a bursei a fost considerată neconcludentă, cu oscilații extrem de mici dar în care ”doar titlurile TeraPlast au păstrat elanul din precedentele săptămâni” potrivit profit.ro . Titlurile TeraPlast Bistrița  au însumat schimburi de 7,11 milioane lei, reprezentând 16,05% din rulajul de 44,29 milioane lei al pieței de acțiuni de pe BVB. Ieri titlurile BVB au crescut cu 3,02%, până la prețul de 0,8200 lei/acțiune, potrivit sursei citate.
Și vineri, 19 martie, într-o zi mai favorabilă tranzacțiilor bursiere decât cea din 23 martie titlurile Teraplast au fost, ca volum, cele mai tranzacționate după cele ale Băncii Transilvania cu un total de  5,58 milioane de lei.

De departe cea mai bună zi din martie pentru titlurile Teraplast pare să fi fost 10 martie când acţiunile producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP),  au înregistrat o apreciere semnificativă în prima oră de tranzacţionare , de 18% la 0,644 lei pe acţiune. Brokerii spun că acest interes și tot ce a urmat trebuie pus  în contextului  propunerii de dividend special în valoare totală de 226,6 milioane de lei acordat acționarilor şi a unor acţiuni gratuite, din profitul pe care îl va realiza compania până la finalul lunii martie 2021. Valoarea brută a dividentului special este de 0,13 lei/acţiune, iar la valoarea actuală a titlurilor reprezintă un randament de 24%.

În plus, conducerea companiei propune majorarea capitalului social al TeraPlast cu suma de 43,57 milioane lei. Astfel, va fi distribuită o acţiune gratuită la fiecare 4 actiuni deţinute de acţionari, potrivit Ziarului Financiar

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu