Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița se apropie de incidența în care circulația de weekend se restricționează după ora 20,00. Două comune sunt deja vizate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Noile reguli adoptate de Comitetul pentru Situații de Urgență, care restricționează circulația după ora 20,00 de vineri până duminică  în localitățile care depășesc incidența de 4 la mia de locuitori, prind Bistrița foarte aproape de acest prag.

Noile măsuri impun ca intervalul orar în care este permisă circulaţia să fie  până la orele 20,00 iar la operatorii economici, activitatea să fie permisă până la ora 18,00. Revenirea asupra acestei măsuri în timpul weekend-ului se face atunci când incidenţa scade sub 3,5 la mie”, a declarat ieri Raed Arafat, la sediul Guvernului.

În situația în care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii. „A doua măsură, dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, atunci circulaţia va fi permisă până la ora 20,00 pe toată durata săptămânii, iar la operatorii economici activitatea până la ora 18,00, tot pe toată durata săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri va fi dacă scade sub 7 la mie”, a explicat Raed Arafat.

Astăzi apare hotărârea în Monitorul Oficial

Astăzi urmează să se publice în Monitorul Oficial hotărârea de guvern care prevede noile restricții, iar măsura se va aplica imediat în orașele si comunele care depășesc această incidență. Deocamdată data limită anunțată pentru aplicarea restricțiilor este 14 aprilie.

Sălile de fitness închid în orasele cu incidența peste 4 

Sălile de fitness vor avea activitatea suspendată acolo unde incidenţa cazurilor de COVID depăşeşte 4 la mia de locuitori şi se vor putea redeschide atunci când aceasta scade sub 3,5 la mie. „Operatorii economici care au activitatea de fitness ca profil vor avea activitatea suspendată acolo unde incidenţa depăşeşte 4 la mie şi se va relua activitatea când incidenţa scade sub 3,5 la mie”, a mai spus  Raed Arafat la finalul şedinţei de guvern. Măsura nu este valabilă și pentru salile în care se antreneaza sportivii de performanță.

UPDATE: În două comune din BN ordinul se aplică de duminică

În două comune din Bistrița-Năsăud măsura se va aplica de duminică după ce premierul Cîțu a precizat vineri că vor fi lăsate două zile pentru ca populația și agenții economici sa se poată pregăti  Este vorba de Branistea și Budacu de Jos. Bistrița e aproape de acest prag, cu 3,76 în cursul zilei de joi și 3,91 vineri, însă măsura e luată în calcul eventual de weekendul viitor, în funcție de incidența de atunci.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu