Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Clădirea unei grădinițe din Bistrița nu mai poate fi salvată. Ce soluții propune primarul Turc

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grădinița ”Dumbrava Minunată”,  instituția de învățământ preșcolar  care funcționează în zona Parcului are probleme cu clădirea. O nouă expertiză tehnică a indicat că structura de rezistență nu mai este  viabilă și cel mai probabil clădirea ar trebui demolată și refăcută, a explicat primarul Ioan Turc în  sedință de Consiliu Local de ieri la interpelarea făcută de consilierul Partidului Verde, Dan Dumitru Ciobănică.

S-a  facut o nouă expertiza pentru Grădinița Dumbrava Minunată Cel mai probabil, vom merge pe demolare și reconstruire. Clădirea este veche, prezintă numeroase probleme din punct de vedere al structurii de rezistență,. Compartimentarea, de asemenea, oricât de mult ne-am strădui să consolidăm această clădire, nu poate fi adusă la nivelul pe care ni-l dorim. De aceea, cel mai probabil, va fi demolată și va fi reconstruită păstrând arhitectura pe care o cunoașteți, dar cu alt gen de compartimentări și altă volumetrie. Adică nu vom înlocui o clădire cu un anumit caracter arhitectural cu o clădire modernă sau cu arhitectură de altă natură. Vom crea o replică a acestei clădiri ” a spus primarul Ioan Turc.

Grădinița din strada Parcului are două clădiri si o capacitate de 175 de locuri, potrivit prezentării făcute pe pagina de facebook  instituției preșcolare. Clădirile acesteia sunt într-o zonă de protecție istorică, așa că orice intervenție la clădire  se pot face doar cu avizul Directiei Monumentelor Istorice.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Grădinița ”Dumbrava Minunată” Bistrița nu este o clădire de patrimoniu. Clădirea este construită cu latura nordică fix pe aliniamentul vechiului zid de incintă al cetătii medievale
    De aceea este cât se poate de ratională solutia sugerată de primarul Ioan Turc privnd demolarea și reconstruirea acesteia respectând exigențele zonei istorice , având in vedere starea avansată de degradare a clădirii precum si gradul redus de functionalitate al imobilului cu destinatia de grădiniță. In felul acesta ar putea fi reconfigurată si zona din Piata Culturii prin reamplasarea noii clădiri cu destinatie de grădinită pe aliniamentul Casei de Cultură. Astfel, ar putea fi preluate in proiectarea clădirii unele elemente de fatadă din arhitectura Casei de Cultură, păstrând caracterul zonei istorice in care se află.

Lasă un comentariu