Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: CJSU a decis duminică : restricțiile speciale pentru incidența de 4 la mie se aplica de saptamâna viitoare. Bistrița și două comune sunt vizate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE: Municipiul Bistrița a scăpat duminică de măsurile speciale pentru incidența de peste  4 la mia de locuitori, după ce CJSU a decis astăzi că se aplică de săptămâna viitoare.

Pentru că e vorba de restricții de weekend, Bistrița și două comune: Branistea si Sânmihaiu de Câmpie vor avea restricționate de vinerea viitoare  circulația în weekend de la ora 20,00 și magazinele închise la ora 18,00.

. Bistrița a depășit pragul de 4 la mie abia pe calculele de sâmbătă, pentru că vineri avea 3,91. Acest este si motivul pentru care probabil CJSU a decis ca aplicarea să se facă de vinerea viitoare În aceeași situație vor fi Branistea  și Sânmihaiu de Câmpie. Cele două comune si municipiul vor scăpa însă de restricții dacă incidența scade sub 3,5  la mie

În ce constau restricțiile hotărâte de CNSU: 

– reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1000 de locuitori și mai mica de 7,5 la 1000 de locuitori, până la ora 20.00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1000 de locuitori.

Se permit excepții în intervalul orar 20:00-05:00 pentru:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  3. c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

– limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1000 de locuitori și mai mica de 7,5 la 1000 de locuitori, până la ora 18.00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1000 de locuitori.

– suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1000 de locuitori.

Modelele de adeverință de la angajator, respectiv de declarație pe proprie răspundere pentru cele două intervale orare de restricționare a circulației în afara locuinței pot fi descărcate accesând următorul link: https://cetrebuiesafac.ro/modele-declaratii .

Incidența în UAT-urile din județul Bistrița-Năsăud de astăzi, 27 martie 2021, este prezentată în tabelul din imagine.

Important: Centrele de vaccinare și cabinetele medicale nu se închid la ora 18:00 acolo unde incidența depășește pragul de 4 la mia de locuitori. Locuitorii pot merge pentru tratamente și după ora 20:00, dacă este cazul”

Share.

About Author

Lasă un comentariu