Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Lorant Sas a explicat la Bex TV de ce drumul expres Bistrița-Cluj n-a avut nicio șansă să intre pe lista PNRR. (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR-Plus Lorant Sas a explicat la BEX Tv de ce drumul expres Bistrița-Cluj n-a a vut nicio sansă să fie preluat printre proiectele finanțabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Parlamentarul bistrițean care a discutat cu reprezentanți la vârf e la două ministere conduse de miniștrii USR-Plus  spune că lipsa studiilor de fezabilitate și imposibilitatea de a termina în aceste condiții până la finele anului 2026 acest drum, așa cum cere Comisia Europeană n-au dat nicio șansă acestui tronson. ”Am fost sunat și eu de aici de acasă și am fost întrebat ce se întâmplă cu drumul   Bistrița-Cluj. Pe scurt lucrurile sunt extrem de simple: indiferent de ce s-a spus pe piață, cine a zis că se face (nn prin PNRR) va trebui să-și asume, cine spune că nu se face oricum, iarăși va trebui să-și asume . Un lucru este foarte clar: avem PNRR-ul finalizat care se va prezenta Comisiei Europene pentru aprobare. În ceea ce priveste drumul Bistrița-Cluj, devreme ce nu avem nici măcar studiu de fezabilitate, s-a estimat la Ministerul Transporturilor că nu este fezabil pentru finanțare prin acest program din cauza faptului că nu poate fi finalizat până la finalul anului 2026. Este o condiție ca proiectele care sunt finanțate prin acest program să fie terminate până în 2026.” a spus parlamentarul USR -Plus.

Ministerul Transporturilor nu a trimis pe listă  proiecte fără SF. A fost o condiție 

”Din zona ministerială știu foarte clar-nu ține de dl Ghinea, ține de Ministerul Transporturilor-dl Ghinea să zicem așa trasează liniile directoare pe program și fiecare minister vine cu lista proiectelor. De la minister știu foarte clar că acele proiecte care astăzi nu au studiu de fezabilitate (sf) nu au intrat pe acea listă” a mai spus Sas, care a precizat si că ministerul a luat in calcul că realizarea unui sf poate dura si 2 ani in condițiile actualei lipse de experți:”. Tocmai pentru că știm că un studiu de fezabilitate durează un an, un an si jumătate, poate doi ani. mai mult de atât, sunt atât de multe proiecte in lucru, încât astăzi exista o problemă de a face la timp studii de fezabiitate la nivelul tarii.

Sas: ”Drumul se va face, dar din fonduri europene pe noul exercițiu”

Deputatul USR-Plus este convins, după discuțiile avute de la Ministerul Transporturilor că drumul expres se va face, însă din fonduri europene, pe viitorul exercițiu financiar al UE 2021-2027: ”Da, se va face, este un drum strategic, însă se va face din fondurile europene pe exercitiul financiar 2021-2027. Nu vorbim doar de PNRR. Exista in schimb exercitiul financiar normal, proiectele pe transporturi ”

Share.

About Author

Lasă un comentariu