Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Poetul Alexandru Cristian Miloș a plecat către stele. Ultima luptă a dus-o cu temutul coronavirus

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Poetul Alexandru Cristian Miloș a murit sâmbătă dimineață în Spitalul Județean de Urgență Bistrița, după ce a fost infectat cu noul coronavirus.
Cel care a dat teribila veste a fost fratele poetului, graficianul Eugen Miloș,. El  a postat în această dimineață pe pagina sa de facebook următorul text: ”PIERDUT PRINTRE STELE.
Fratele meu, Alexandru Cristian Miloș, a trecut la cele veșnice, acum este pierdut printre stele, poate în drum spre Nubiru. Virusul a fost mai puternic, încerc să mă adun.” .
Poetul Miloș (69 de ani) a fost internat marți dimineața în Spitalul de Urgență  după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat.
Autor a peste 25 de volume de poezie, membru al Uniunii Scriitorilor din 1995 Alexandru Cristian Miloș a făcut parte din mai multe asociații de creație, din Italia (Messina) și  SUA (Asociatia Internationala a Scriitorilor si Oamenilor de Arta Romani- Springfield, Washington, ). A fost inclus și în dicționarul WHO’S WHO al Centrului Biografic International din Cambridge, Anglia.
Numele poetului Alexandru Cristian Miloș este legat de salvarea unui imobil de patrimoniu  din Bistrița de la demolare, este vorba de Casa Memorială Andrei Mureșanu. El i-a trimis  în 1982 poetului Adrian Păunescu o scrisoare disperată în care-i cere sa intervină pentru salvarea casei de buldozerele sistematizării comuniste care o luaseră în vizor și casa a rămas pe loc printre blocuri n construcție. A si devenit după ce casa a fost transformată în bibliotecă, unul din locurile sale preferate: ”,Aici ma simt ca acasă, pentru ca setea de cultură, de carte, anihilează setea fizică. Locul poetului e în bibliotecă. Eu mă simt mai legat de cea gazduită de Casa Memorială,,Andrei Muresanu” pentru că am salvat acest imobil de la demolare, în anul 1982” mărturisea poetul Miloș ulterior. 
Dumnezeu să-l Odihnească în pace!
Share.

About Author

Lasă un comentariu