Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Camerele instalate în Sângeorz Băi pe malurile Someșului au adus prima cercetare penală. ”Avem camere martor, în caz ca le fură cineva” avertizează primarul Ogâgău

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Treizeci de camere video au fost  deja instalate  de Primăria Sângeorz Băi pe malul Someșului în războiul declarat de primarul Traian Ogâgău gunoaielor și mai ales celor care le aruncă.
Primarul a anunțat astăzi pe facebook numărul camerelor disponibile dar și că fiecare dintre acestea au si camere-martor aproape imposibil de depistat: ”24+încă 6 = 30 CAMERE și continuăm!.NICI NU ÎȚI POȚI IMAGINA PE UNDE SUNT MONTATE CAMERELE MOBILE și camere martor în caz că le fură cineva! De pe Grui pe Valea Borcutului, din Lunca Mare până spre Maieru, din Colnice până în Vârful Pragului, toată Valea Cormaia, Steaza, .. PESTE TOT!” a scris marți  primarul pe pagina sa de facebook.
Într-o altă postare, tot de marți  primarul a postat și mai multe  video-uri  scurte cu imaginea camerelor în plan apropiat, cu scurte comentarii picante, de genul ” aici e pusă beton, mai prindem o tura la fix” sau ” încă una pozitionată lângă râu să prindem nemernicii”
În alte postari primarul le reaminteste celor surprinși că depozitează gunoiul pe malul  Someșului sau în alte locuri în afara celor de depozitare, că vor rămâne fără vehicule și vor primi amenzi foarte mari:”VOM CONFISCA DE LA BICICLETA PÂNĂ LA TIR și vom aplica sancțiuni foarte mari! Gândește-te de două ori înainte!Vă mulțumesc pentru implicare tuturor!” mai scrie Ogâgău. Primarul a explicat pentru Bistrița Express cum procedează: ” noi imaginile le trimitem imediat la Garda de Mediu, care decide confiscarea mașinii folosită la transport și amenda e minim 15000 de lei. Colaboram foarte bine” a explicat Traian Ogâgău. Deja în războiul gunoaielor cel puțini doi locuitori au rămas fără mașină, respectiv tractor si au primit fiecare amenzi de câte 15000 de lei amenzi: ” Mie îmi pare foarte rău pentru familia cu tractorul. Că il folosea la muncile câmpului acum. Dar am avertizat destul. Acum am trecut la sancțiuni, că nu se mai poate altfel” a spus primarul.
Primul dosar penal: un localnic a  furat o camera video

Primarul a postat tot marți  momentul în care un localnic a cautat camera si după ce a găsit-o și-a însușit-o:

Oameni buni, nu vă mai chinuiți cum să fentați legea, chinuiți-vă cum să ofere respectat și totul va fi perfect!
Numitului S. L., i s-a întocmit dosar penal pentru sustragere și distrugere!”  a anunțat primarul ca explicații la imaginea de pe cameră în care se vede cum un bărbat vede camera ascunsa, se uită ce e, are un moment de ezitare după care întinde mâna și și-o însușește. Primarul a explicat pentru Bistrita Express ca după sesizarea poliției, omul a fost identificat, a returnat camera si i s-a deschis dosar penal pentru furt.
Share.

About Author

Lasă un comentariu