Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cursul euro a sărit astăzi de pragul psihologic de 4,9. Ce spun analistii economici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Moneda europeană a  trecut marți de pragul psihologic de 4,9 lei, după ce leul s-a depreciat cu aproape 2 bani de la o zi la alta (-0,38%). Cursul calculat și anunțat de BNR a fost astăzi de 4,9156 lei/euro. Luni, BNR a cotat euro la 4,8972 lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BNR Dan Suciu cresterea euro este nesemnificativă și nu va afecta populația . „Creșterea de la începutul anului nu este semnificativă, sunt 2-3 bani, iar acest lucru nu se vede neapărat în prețuri într-un mod semnificativ, așa încât cei câțiva lei în plus, dacă sunt, să fie un efort financiar, mai ales că anii trecuți am avut creșteri semnificative de salarii și de venituri în România. ”, susține acesta

Purtatorul de cuvânt al BNR susține si că aprecierea euro e o consecință a întăririi dolarului„Vin pe fondul întăririi dolarului, care e la un nivel ridicat, cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani față de euro. În ceea ce privește leul, am avut azi-noapte, de exemplu o creștere semnificativă a cursului pe interbancar, semn că nerezidenții sunt cei care operează aceste tranzacții, cei care operează din afara țării. E o situație mai greu de gestionat pentru BNR, pentru că nu suntem activi pe piață în acel moment. Aceste creșteri venite noaptea, cu un caracter evident speculativ, dar nu foarte accentuat, riscă să continue. Avem un curs flexibil pe care încercăm să nu-l ducem la o flexibilitate majoră, avem o tensiune în societate, presiuni pe piețele externe care duc la aceste evoluții”, a adăugat el.

Marți dolarula crescut în fața monedei naționale, cu peste 3 bani, BNR afișând un curs de 4,1876 lei.

 

Share.

Lasă un comentariu