Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

În jur de 10 % din populația județului e vaccinată contra Covid. Câte fluxuri de vaccinare sunt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În Bistrița-Năsăud a fost vaccinată în jur de 10 % din populație, potrivit cifrelor anunțate astăzi de prefectul Stelian Dolha într-o sedință de Colegiu Prefectural.

Astfel în județ au ajuns până acum aproape 37 000 de doze, iar 10 000 au fost folosite pentru rapel : ” Astăzi avem vaccinat ceva mai bine de 10% din populația județului Bistrița-Năsăud. În comparație cu începutul vaccinării în județ, astăzi lucrurile merg bine. Am început timid, cu trei-patru fluxuri, și am ajuns astăzi la 13 fluxuri, fara sa le punem la socoteala pe cele de la MAPN si MAI Sunt 36.638 de doze aduse în județ până la această oră, iar 33.729 administrate, dintre care 10.289 deja cu rapelul făcut. Important este că oamenii își doresc să se vaccineze… E singura soluție să scăpăm de pandemie, vaccinarea.” a explicat prefectul, care a spune si că imunizarea unui procent de peste 50% din populație va fi calea de a reveni la o viață cât mai aproape de normalitate.

Cele mai multe vaccinuri făcute în Bistrița-Năsăud au fost făcute cu serul Pfizer, majoritatea centrelor de vaccinare fiind dedicate acestui tip de vaccin, a explicat Anca Andrițoiu, directorul DSP BN : ”La Bistrița e centrul de la Spitalul Județean de Urgență cu două fluxuri, la Policlinică cu alte două fluxuri și centrul de la Murivisan (Sanovil) cu un singur flux. Mai e administrat serul Pfizer la Prundu Bârgăului și la Năsăud cu două fluxuri” . Serul Moderna se administrează la Beclean, Maieru și Teaca, iar serul de la AstraZeneca se foloseste pentru imunizare la Beclean și la Bistrița la centrul de la SVSU. ”Din păcate, adresabilitatea la aceste centre , cele cu AstraZeneca  a scăzut în ultima vreme. Eu sper ca lumea să se răzgândească pentru că vaccinul a fost declarat sigur de Agenția Națională a Medicamentului și avem și noi cazuri vaccinate, care nu au avut probleme deosebite, au făcut și anticorpi pentru că s-au testat pe parcurs. Eu sper ca adresabilitatea să crească”, a mai spus sefa DSP.

Pe categorii situația la dispoziția DSP arată că din categoria I adică personal medico-sanitar și personal din centrele de îngrijiri au fost vaccinate 2.843 de persoane, cele mai multe 2.408 facând si rapelul. Tot pe categorii, dar e vorba doar de cei vaccinati pe liste, si nu în platformă DSP are înregistrate 572 cadre didactice din care 295 au făcut și rapelul. La nivelul centrelor rezidențiale  sunt vaccinati 471 de persoane din centrele rezidențiale dintre care 334 au rapelul.

Echipele mobile au vaccinat 332 de persoane nedeplasabile dintre care 143 au rapelul dar și 16 persoane fără adăpost. ”Vaccin există de toate felurile, nu am mai avut întreruperi în aprovizionare. DSP a făcut contracte cu centrele ce aparțin de autoritatea publică locală, cei care sunt în spitale fac contract cu CJAS, iar acum suntem în discuții să vedem dacă se extinde vaccinarea în cabinetele medicilor de familie. Deocamdată am solicitat medicilor de familie să-și exprime disponibilitatea pentru vaccinare, dar nu știm exact care sunt condițiile. Am înțeles că va veni în curând și vaccinul Johnson, iar acela se administrează într-o singură doză și va fi mai ușor de administrat în cabinetele medicilor de familie” a mai spus Anca Andrițoiu

Share.

About Author

Lasă un comentariu