Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum arată harta interactivă a incidenței și restricțiilor din Bistrița-Năsăud. O echipă de FSEGA (UBB) a realizat harta naționala upgradată zilnic

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dacă vreți să știți cum arată incidența COVID 19  și ce restricții de circulație sau restricții pentru baruri si restaurante există în localitatea pe care vreți s-o tranzitați puteți accesa o harta interactivă actualizată zilnic .

Harta interactivă  realizată  pentru România la începutul lunii aprilie de către cercetători ai Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB), Facultatea de Stiințe Economice și Gestiunea Afacerilor  (FSEGA)  monitorizează în timp real evoluţia pandemiei, respectiv starea economică a ţării și oferă în acelaşi timp previziuni pe termen scurt şi mediu privind pandemia şi performanţa economică a României. O puteți accesa aici:

Harta coronavirus

Pentru fiecare localitate este setată:  data, rata de incidență, scenariul în care funcționeaza si restrictiile de weekend pentru circulație și magazine,  acolo unde este cazul.

” Este de datoria noastră să monitorizăm atent şi evoluţia pandemiei, aceasta având consecinţe economice semnificative chiar şi pe termen foarte scurt. Din acest considerent s-a născut ideea de a construi un instrument util pentru întreaga societate, care să arate în timp real evoluţia ratei de incidenţă la nivelul localităţilor din România. Ne bucurăm să fim printre primele organizaţii care lansează o astfel de hartă interactivă, prin care rezultatele cercetărilor derulate de noi sunt transferate instant în sfera publică pentru beneficiul direct al întregii comunităţi”, a declarat odată cu lansarea proiectului  decanul FSEGA, Răzvan V. Mustaţă.

Rezultatele complete ale proiectului de cercetare, actualizate în regim zilnic, pot fi consultate pe platforma online COVID-19 RoEIM (econ.ubbcluj.ro/coronavirus), iar analizele mai detaliate sunt publicate  pe pagina Facebook a proiectului:

Share.

About Author

Lasă un comentariu