Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Stimulent de 1500 de lei lunar pentru părinții care se reîntorc la muncă mai devreme de 6 luni, adoptat astăzi de Guvern. Câți beneficiari ar putea fi în județ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Părinții care se întorc din concediile de maternitate/paternitate mai devreme de 6 luni de la nașterea copilului sau obțin venituri supuse impozitării asimilate salariilor în acest interval, vor beneficia de un stimulent de reinserție de 1500 de lei lunar, a stabilit astăzi Guvernul printr-un OUG.

Actul normativ îi vizează exclusiv pe cei care se întorc la job mai repede de 6 luni de la nașterea copilului.  Ei vor beneficia de stimulentul de 1500  de lei lunar până la încheierea celor 2 ani cat ar fi trebuit să rămână în concediu de îngrijire a copilului, respectiv 3 ani daca e vorba de un copil cu dizabilități. Din 2018 stimulentul de reinserție oferit de stat era de 650 de lei lunar  însă condițiile de acordare sunt diferite  pentru ca vizează pe cei care se întorc la muncă înainte cu cel puțin 2 luni înainte de împlinirea termenului de 2 ani. Acest stimulent este  încasat lunar, potrivit datelor AJPIS Bistrița -Năsăud la 30 martie 2021 de 1338 de părinți  din Bistrița-Năsăud.

Aceștia vor beneficia în continuare de stimulentul de reinserție, beneficiarii potențiali ai noii ordonanțe, după apariția acesteia în Monitorul Oficial fiind doar cei care au copiii născuți din luna octombrie-nimebrie până în prezent, nu mai mult de 28 de părinți din județ.

Citiți aici textul noii ordonanțe, publicat e site-ul Guvernului:

noile stihttps://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2021/04/OUG.pdf

Share.

About Author

Lasă un comentariu