Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Electrica-Distribuție acțiune de prins hoți de curent cu jandarmii la blocurile sociale din Viișoara

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O acțiune matinală cu ajutorul  jandarmilor întreprinsă în această dimineață de angajați ai Electrica la blocurile sociale din Viișoara s-a finalizat cu prinderea în flagrant a unei familii racordată ilegal.


Mai multe locuințe din cartierul Viișoara au fost verificate în dimineața zilei de 9 aprilie a.c. de către jandarmi și reprezentanţi ai companiei de Distribuție a Energiei Electrice Bistrița. Acțiunile au vizat prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică. Pe timpul verificărilor a fost depistată o familie care sustrăgea energie electrică prin racordare ilegală la reţeaua electrică, astfel încât consumul să nu fie înregistrat de echipamentele de măsurare”. Jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru întocmirea unui dosar penal pentru furt de energie.conform art. 228 Cod Penal.
Jandarmeria informează că potrivit prevederilor art. 92 alin. (2) din Legea 123/2012- Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”


Totodată, conform prevederilor art. 228 alin. (1) și (3) din Codul Penal, furtul: ,,luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Se consideră bunuri mobile și înscrisurile, energia electrică, precum și orice alt fel de energie care are valoare economică.”

Share.

About Author

Lasă un comentariu