Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vaccinarea antiCovid în cabinetele medicilor de familie în BN mai are de așteptat. Deocamdată CJAS încheie contractele pentru monitorizare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Niciun medic de familie din Bistrița-Năsăud nu și-a anunțat deocamdată la  Casa Asigurărilor de Sănătate intenția de a organiza vaccinare anti-Covid la nivel de cabinet. Aceasta deși Guvernul anunța zilele trecute această posibilitate pentru noile etape de vaccinare, fie prin folosirea vaccinului Astra-Zeneca, fie prin distribuirea  vaccinului Johnson &Johnson care va ajunge în țara la mijlocul lunii aprilie, singurele care pot fi păstrate la nivelul cabinetelor. De altfel la nivelul județului Timiș în urmă cu 2 zile Ministerul Sănătății a și demarat o fază pilot a vaccinării cu 50 de medici de familie.

În Bistrița-Năsăud nu a existat nicio cerere făcută la Casa Asigurărilor de Sănătate pentru organizarea vaccinării în cabinetele medicilor de familie. Directorul CJAS BN Doina Sigmirean a explicat la BEX TV că singurele solicitări sunt pentru monitorizarea post -vaccinare la nivelul  cabinetelor de familie: ” La noi chiar să-și asume vaccinarea nu sunt cereri, , dar ei isi asuma sa-i monitorizeze dupa vaccinare. Pentru ca nu au spatiile pentru vaccinare. Pentru că ai nevoie de mai multe spații, o camera in care sa astepti post vaccinare. Multi au o singura incapere, nu prea au unde sa organizee asteptarea. Deci ce avem noi ca cereri la Casa Asigurarilor de Sanatate avem Murivisan, Sanovil cum il stim noi, in rest nu avem pe altcineva.” a explicat Doina Sigmirean. 

Procedura în aceste situații impune cerere iar plata se fae doar pentru manopera de vaccinare în sine: ” trebuie să depună cerere. Iar în prima etapă trebuie sa incheiem un contract. Un alt contract decat cel pe medicina primară, dar nu are legatură una cu alta  trebuie sa facă un alt contract pentru centru de vaccinare, dacă vor să vaccineze. Si trebuie sa asigure personal si tot. Deocamdată nu avem cereri. Banii plătiți sunt doar  80 de lei pe ora pentru personalul care vaccinează fără un tarif pe cabinet. Pentru ca vaccinul este gratis, noi decontam manevrele. Avem însă un alt contract si pentru monitorizarea post vaccinare, acum trebuie sa ne trimita ei listele de pacienți”, a mai spus directorul CJAS. 

Emisiunea de la Bex TV cu directorul Doina Sigmirean  o puteți urmări aici:

Share.

About Author

Lasă un comentariu