Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Reacția la cald a conducerii USR-PLUS după demiterea Ministrului Sănătății

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Scandalul din Coaliția de guvernare se adâncește: USR-PLUS a decis retragerea susținerii pentru premierul Florin Cîțu. Anunțul l-a făcut vicepremierul Dan Barna, președintele USR , care imediat după ședința birourilor reunite a celor două partide a făcut publică poziția oficială, într-un briefing de presă.

”Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional. A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune. Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru. Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține. Amintim între acestea: transparența actului de guvernare, demararea procesului de depolitizare în sănătate, aducerea de profesioniști la casele de asigurări de sănătate și demararea procedurilor necesare construirii de spitale..” a precizat un comunicat de presa al birourilor reunite USR-PLUS.

Dacian Cioloș: demiterea lui Voiculescu o decizie imatură
Dacian Cioloș, care se află în convalescență, nu a participat la sedința coaliției dar a transmis un mesaj pe pagina sa de facebook: ” Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură, care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional, o echipă pentru reformarea României. Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru. .. Florin Cîțu a făcut astăzi jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună. Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme. Am cerut de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu” a scris Dacian Cioloș pe facebook
Share.

About Author

Lasă un comentariu