Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

TeraPlast a primit undă verde pentru achiziția producătorului năsăudean Somplast

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Consiliu Concurenței și-a dat ieri avizul pentru achiziționarea de către TeraPlast Grup a pachetului majoritar de 70% de la Somplast Năsăud, achiziție făcută la finalul anului trecut

”În urma achiziției Somplast, Grupului TeraPlast i s-au adăugat capacități de producție de 4.000 de tone de polietilenă. Din acestea, 3.000 de tone reprezintă capacitatea de folii și 1.000 de tone capacitatea de producție țeavă. În plus, TeraPlast dobândește și 20.000 mp de hale în Năsăud.” transmite într-un comunicat de presă TeraPlast Grup. Grupul a achiziționat pachetul majoritar al  Somplast de la SIF Banat Crişana pentru 4,9 milioane de lei.

”Grupul TeraPlast mai are în curs de implementare o investiție de 12 milioane de euro, cofinanțată prin schema de ajutor de stat, pentru construcția unei fabrici de folii biodegradabile în Parcul Industrial din Sărățel. Împreună cu achiziția Somplast, investiția TeraPlast în business-ul de ambalaje flexibile se ridică până acum la peste 13 milioane de euro.” transmite comunicatulde presă al TeraPlast Grup.

Piața ambalajelor flexibile din România se ridică la 300 milioane de euro, iar 47% din aceasta este reprezentată de importuri. Prin investițiile în ambalaje flexibile, Grupul TeraPlast își propune înlocuirea importurilor din piață prin oferirea de produse românești de calitate, certificate la standarde europene. Totodată, Grupul își propune ca în 2022 să devină liderul pieței românești de ambalaje flexibile.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu