Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ministrul Dezvoltării la Bistrița: „UDMR nu crede că trebuie schimbat premierul”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a declarat astăzi că, în opinia partidului său premierul Florin Cîţu nu trebuie schimbat și singura soluție în acest moment este să se continue în actuala formulă de guvernare. Mai mult chiar ministrul UDMR spune că atunci când l-a evocat pe Vlad Voiculescu de la Sănătate acesta a exercitat o atribuție constituțională pentru un premier.
Cseke Attila, prezent într-o vizită la Bistrița a răspuns într-o conferință de presă unei întrebări legate de tensiunile generate de înlocuirea ministrului Sănătății ți a reacției USR-PLUS care cere acum înlocuirea premierului:
săptămâna viitoare se  vor găsi soluţii pentru ca să se depăşească acest moment. Nu există altă soluţie politică, din punctul de vedere al UDMR. Noi nu credem că trebuie schimbat premierul.. . Discuţia cine a greşit şi unde a greşit este una simplă şi se rezumă la atribuţia constituţională a premierului, indiferent care ar fi el. Astăzi este Florin Cîţu. Atribuţia constituţională a premierului este aceea de a analiza zilnic, săptămânal, lunar activitatea miniştrilor, şi, acolo unde crede la un moment dat că sunt probleme şi că activitatea unui ministru afectează coaliţia de guvernământ şi Guvernul României, imaginea Guvernului, are această atribuţie constituţională, pe care a exercitat-o, atât“, a spus Ministrul Dezvoltării.

El spune că toți partenerii din coaliția de guvernare trebuia să dea un mesaj de stabilitate, un mesaj căpot continua împreună: ” Va trebui găsită o soluţie pentru continuarea acestei guvernări. Noi nu putem să dăm mesajul că, după nici patru luni de zile, Guvernul nu poate continua în această formulă. …Noi trebuie să dăm mesajul de stabilitate, de construire împreună în această formulă guvernamentală, care evident că nu exclude dezbaterile şi, dacă vreţi, nici disputele. Cu toţii trebuie să înţelegem că această coaliţie trebuie să meargă mai departe”, a mai spus Cseke Attila.

Share.

About Author

Lasă un comentariu