Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Municipalitatea se abonează la noul program prin PNRR cu cel puțin trei creșe. Anunțul făcut în timpul vizitei Ministrului Dezvoltării

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primăria Bistrița are în plan să ridice cel puțin o creșă în Bistrița și alte două în localitățile componente prin programul anunțat de Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila cu finanțare din PNRR, este vorba de 200 de creșe cu componente de energie verde.

Ministrul Dezvoltării, aflat în vizită astăzi  la Primăria Bistrița a vorbit și de proiectele de 380 de milioane de euro pentru ridicare de creșe la întâlnirea cu conducerea municipalității, prefectul Stelian Dolha și specialiști ai municipalității. Primarul Ioan Turc a scris pe facebook după întâlnire că Bistrița are un deficit de 150 de locuri în creșe, așa că intenționează să intre în program măcar cu o creșă în municipiu și două în localitățile componente. Pentru aceasta este nevoie în prima fază de identificarea unor terenuri ale municipalității pe standardele cerute (existe trei dimensiuni în proiectul programului) și să asigure racordarea la utilități.

”Ministrul a subliniat importanța prioritizării acestor obiective și a amintit despre proiectul privind construirea de creșe, cuprins în programul de guvernare, prin care, după identificarea de terenuri aparținând administrațiilor locale și asigurarea racordurilor la utilități, se întocmește o notă justificativă cu numărul de copii ce urmează a fi preluați în viitoarea creșă și se poate trece rapid la procedurile de construire a noului edificiu. Având în vedere că Bistrița înregistrează un deficit de aproximativ 150 de locuri în creșe, municipalitatea intenționează să ridice măcar o creșă în perimetrul orașului și două în localitățile aparținătoare” a mai scris primarul .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu