Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Două mari companii bistrițene vor organiza centre proprii de vaccinare anti-Covid. Prefectul a făcut anunțul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Leoni și RAAL sunt cele două mari companii din Bistrița-Năsăud care vor deschide centre de vaccinare proprii  disponibile pentru personalul și familiile acestora, iar alte câteva sunt în discuții cu autoritățile județene pentru a susține un asemenea demers.

Prefectul Stelian Dolha este cel care a făcut anunțul în deschiderea ședinței de Colegiu Prefectural de joi. Dolha spune că s-a întâlnit zilele trecute cu conducerea Leoni și chiar a vizitat zona în care se va organiza vaccinarea: ” În perioada următoare vom deschide centre noi de vaccinare în firme. Am avut deja discuții împreună cu DSP la firmele mari, Leoni, RAAL,  Teraplast și Rombat. M-am întâlnit personal cu directorul de la Leoni și vom deschide acolo un centru de vaccinare pentru că acolo au și spațiu,  medic, și asistent, inclusive  registrator. Așteptăm și răspunsul de la celelalte firme. Am înțeles că își dorește și conducerea RAAL. Dacă nu reușim să deschidem centre de vaccinare, o să formăm acea echipă mobilă pe care o vom trimite direct. În companii, pe lângă muncitori se pot vaccina acolo familiile și persoanele care au o colaborare cu firma mamă” a explicat prefectul Dolha.

Marile companii vor pune la dispoziție spațiile și vor folosi personalul medical cu care au contract iar vaccinurile vor fi transmise de Centrul Național de Vaccinare, a stabilit ieri Guvernul într-o întâlnire a primului ministru și al coordonatorului național al campaniei de vaccinare cu reprezentanții Camerelor de Comert si IMM-urilor.

Directoarea DSP Anca Andrițoiu a explicat că Leoni a avut inițiativa cu câteva zile înainte de aceste decizii si că la RAAL se fac pregatiri: ” În general marile unitati au personal, medical, în general au servicii medicale asigurate Cu toții au dispensare, personal medical pentru că, în general, marile unități au servicii medicale asigurate. Mâine (nn. Joi) vom face o centralizare să vedem câți doritori avem și vom transmite la Institutul Național de Sănătate Publică , urmând să vedem cum vom proceda în continuare” .

Sunt disponibile toate cele trei vaccinuri, însă din cauza condițiilor speciale de temperatură pentru serurile bazate pe ARN viral, AstraZeneca va fi la dispoziție în primul rând: ”  Era vorba ca, la aceste centre de vaccinare să se administreze vaccinul Johnson. Agenția Europeană a Medicamentului a dat cumva undă verde pentru că beneficiile sunt mai mari decât efectele negative. Dar să vedem ce se va decide la nivelul României. Oricum, până atunci, cei care se hotărăsc să se vaccineze vor avea la dispoziție AstraZeneca și celelalte tipuri de vaccinuri. Problema cu celelalte tipuri de vaccinuri este că ele trebuie păstrate la o anumită temperatură și de aceea nu se pot da liber fiindca la  maxim 4 zile făcută aprovizionarea. Sunt mult mai greu de pastrat Dacă nu va fi altă posibilitate, se va da și Pfizer, și Moderna”, a mai spus directorul DSP.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu