Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O echipă mobilă de la Spitalul Militar Cluj va asigura vaccinarea în comunele bistrițene fără medic de familie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autoritățile județene din Bistrița-Năsăud  vor asigura vaccinarea împotriva Covid 19 în comunele fără medic de familie ,apelând la o echipă mobilă medic-asistente care va veni tocmai de la Spitalul Militar din Cluj. Până atunci însă Instituția Prefectului și DSP au invitat administrațiile locale din cele 7 comune care nu au în centrul comunal un medic de familie să facă liste cu cei care doresc sa se vaccineze prin intermediul echipei mobile.

Vom mai avea o altă posibilitate de vaccinare, însă deocamdată așteptăm ca autoritățile locale să facă iar o estimare a numărului de persoane interesate. Va fi o echipă mobilă de la Cluj, de la Spitalul Militar Cluj care va veni să vaccineze în localitățile unde nu e medic de familie. Noi avem 7 localități unde nu e medic titular, pt ca suntpuncte de lucru a altor medici care asigură asistența medicală Am rugat primarii să estimeze câți doritori ar fi și, în funcție de asta, va veni echipa de la Cluj și va vaccina și în acele localități” a explicat dr Anca Andrițoiu la sedința Colegiului Prefectural de miercuri.

Situația este însă diferită de la o comună la alta: în unele comune oamenii s-au vaccinat pentru ca au în apropiere centre cum este cazul cu  Poiana Ilvei, în altele exista încă focare de Covid: ”în  Poiana Ilvei, sunt locuitori destui de mulți care s-au vaccinat. Are Maieru peste deal si la Centrul de acolo acolo  s-au vaccinat deja mulți. Apoi Miceștii de Câmpie o sa-l combinăm cu Sânmihaiu de Câmpie si acolo o sa fie o echipă . Mai este Runcu Salvei, unde așteptăm listele de la primărie ..Mai avem localități, dar acolo avem ezitări pentru ca sunt cazuri multe si nu vrem să prindem pe cineva în perioada de incubație, cum ar fi Ciceu Mihăiești, care e pe primele locuri la incidență, dar și  Monor sau Chiochiș. Și acolo mai temporizam lucrurile” a mai spus Anca Andrițoiu.

Medicii de familie vor fi implicați pentru vaccinarea populației în special din mediul rural. Se așteaptă adoptarea în această săptămână a unei hotărîri de guvern  care să reglementeze modul în care vor fi plătiți medicii de familie pentru prestația lor.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu