Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Jandarmii avertizează: urși în cartierele Bistriței: ce s-a întâmplat într-o gospodărie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un apel de urgență la 112 semnala miercuri  seara în jurul orei 22, prezența unui urs în zona Văii Ghinzii. Apelul făct de un bărbat semnala prezența unui urs pe strada Alunișului.  Un echipaj de Jandarmerie s-a deplasat în zonă împreună cu un paznic de vânătoare din cadrul Ocolului Silvic Bistrița și au constata că ursul a produs pagube materiale, a omorât mai mulți porumbei de crescătorie  după care a plecat din zonă.

”  Jandarmii au mai rămas în apropierea gospodăriei pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce. Acţiunea a durat aproximativ 2 ore, misiunea încheindu-se fără alte incidente.” precizează IJJ BN.

Alarmele de prezență a unui urs au apărut și la două ore după miezul nopții. ”în jurul orei 01.40, un alt apel 112 anunța prezența unui urs în cartierul Unirea. Un bărbat a anunțat că animalul i-a traversat gospodăria, a trecut drumul principal și s-a îndreptat către Slătinița.

Jandarmii au intervenit de urgență alături de un inginer silvic din cadrul Fondului de Vânătoare 19 Poieni. ”La momentul în care echipajul a ajuns în zonă, ursul nu a fost văzut la fața locului, dar jandarmii au mai patrulat pentru aproximativ o oră în zona respectivă pentru a se asigura că nimeni nu este în pericol, misiunea încheindu-se și în acest caz fără incidente. În ambele cazuri au fost anunțate și celelalte instituții abilitate să intervină în asemenea cazuri – conform procedurii, respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița – pentru activarea aplicației RO-Alert” transmite Inspectoratul de Jandarmi.

Imagine arhiva

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Gica Contra în

    Doamne… ma rog Lui Dumnezeu sa vad si sa aud ca ursii si upii au mancat MACAR UN PARLAMENTAR ! Poate ca doar asa, vor modifica legea vanatorii si sa lase si animalele salbatice la fel cum sunt si cele domestice, cu valoare comerciala si care sa poata fi tinute sub un control strict si sever, iar acolo unde se impune sa fie vanati fara restrictiile de c*cat care sunt facute astazi de gura asa zisilor ” iubitori de animale salbatice ” . Astazi, astia s-au inmultit total incontrolabil si sunt mai protejati decat oamenii …

  2. Balan Marius -Horea în

    ECOLOGISTII avertizeaza ! DRUJBE si ATV-uri in zona URSILOR si multa larma . No vedeti de ce coboara URSUL si se plimba pe trotuare si prin gospodarii.Asta se ia in calcul ?

Lasă un comentariu