Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Astăzi s-a deschis Programul Rabla și Rabla Plus pentru mașini electrice și hibride. Eco-tichete cu valori record

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Programul ”Rabla Clasic” şi „Rabla Plus”, extrem de așteptat de cei care vor să-și cumpere o mașină nouă, sau una electrică, ori hibrid  poate fi accesat începând  de astăzi după ora 10,00, a anunțat Ministerul Mediului.

Doritorii pot să se înscrie   la producătorii validaţi în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere, în timp ce persoanele juridice pot transmite dosare de acceptare la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) în vederea accesării celor două programe, potrivit Digi 24.

Eco-tichete record

Ediţia din 2021 a programului „Rabla Clasic” va avea un buget total de 440 de milioane de lei, cu 35 de milioane de lei mai mult decât în 2020, ceea ce va permite achiziţionarea a peste 55.000 de autovehicule noi, mai puţin poluante, conform datelor Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP)

Prima de casare  este majorata  de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, cât şi ecobonusul pentru tehnologia hibrid – de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, precum şi ecobonusul GNC/GPL/emisii sub 96 de grame CO2/km – de la 1.000 de lei la 1.500 de lei.

Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic a fost extinsă la 150 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autoturismului nou.  Programul a introdus interdicția de înstrăinare a autovehiculelor nou-achiziționate în  precum și obligativitatea restituirii finanțării în cazul nerespectării acestei interdicții.

Ediția din acest an a Programului Rabla Clasic va beneficia de un buget total de 440 de milioane de lei, cu 35 de milioane de lei mai mare decât în 2020.

Pentru Programul Rabla Plus 2021, bugetul este cel mai mare de până acum, 400 de milioane de lei, dublu față de bugetul de anul trecut.

În cadrul Programului Rabla Plus se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru mașinile full electrice și 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care vor dori să renunțe la o mașină veche, poluantă, și să achiziționeze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât și de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Plus a fost extinsă la 240 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autoturismului nou.

 

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Gica Contra în

    Sunt foarte bune masinile electrice… DE LA O STATIE De INCARCARE… PANA LA URMATOAREA . In rest mai stati si ” acasa ” ce atata limbare !

  2. La masinile electrice, s-a montat in fatza un dispozitiv unde sa poata fi atasata ” oistea de la car ” si carlig de legarea ” chisafaului ” de la calul care o poate trage cand se descarca bateria . Cu acest dispozitiv, pretul este mai mic cu 10% .

Lasă un comentariu