Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Descoperire neașteptată făcută odată cu găsirea unui proiectil neexplodat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pirotehnicienii ISU au fost solicitați în weekend să intervină pentru a neutraliza un proiectil neexplodat din al Doilea Război Mondial descoperit de detectoriștii de metale la baza unui copac din localitatea Țaga.

Pirotehnicienii din cadrul ISU Bistrița – Năsăud s-au deplasat de urgență la locul indicat, pe raza localității Țigău, și au confirmat situația, informează ISU Bistrița-Năsăud: ”La baza unui copac era îngropat un proiectil exploziv calibru 100 de mm. Specialiștii bistrițeni au luat măsurile specifice de cercetare a zonei pentru a identifica alte posibile elemente de muniție rămase neexplodate” . Pompierii au anunțat și ce descoperire surprinzatoare au făcut în timpul cercetării  zonei: un inel roman (foto). Acesta  urmează să fie predat Muzeului Județean Bistrița – Năsăud.

Pirotehnicienii au decis să neutralizeze muniția la locul descoperirii, după ce au ajuns la concluzia că nu poate fi transportat în siguranță : ”După ce a fost cercetată întreaga zonă cu detectorul de metale, s-a procedat la distrugerea elementului de sub copac, direct in locul unde a fost găsit. S-a luat aceasta decizie pentru că poziția acestuia și locul în care se afla nu permiteau ridicarea proiectilului în condiții de siguranță. Misiunea s-a desfășurat și încheiat in condiții optime de siguranță pentru pirotehnicienii bistrițeni” anunță ISU Bistrita-Năsăud.

Este a doua misiune pirotehnică într-un interval de trei zile  în care ISU a fost sesizat să intervină de civili.

Share.

Lasă un comentariu