Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Supermarket-urile în vizorul CJSU în perioada de dinaintea Paștelui. De ce nu pot fi amendate pentru aglomerație excesivă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Întreaga conducere a Prefecturii Bistrița-Năsăud a fost astăzi în verificări la marile magazine din Bistrița dar și din Năsăud și Beclean, acolo unde se așteaptă un aflux foarte mare de clienți înaintea sărbătorilor pascale.

Deocamdată vizitele sunt amiabile, reprezentanții Instituției Prefectului purtând doar discuții de îndrumare cu managerii magazinelor pentru responsabilizarea personalului  și clienților în vederea respectarea distanțării și limitarea aglomerației”.  Încărcatura de clienți pe magazin rămâne marea problemă  a goanei după cumpărături și deocamdată reprezentanții instituțiilor de control recunosc ca nu pot face obliga pe actuala legislație supermagazinele sa restranga numarul de clienți.

Prefectul Stelian Dolha  a  explicat într-o emisiune la BEX Tv că a cerut într-o videoconferință cu prefecții a MAI  să se adopte o reglementare privind numarul de clienți și încarcatura pe magazine la nivel național: ”am cerut într-o videoconferinta ca masura asta cu limitarea incarcaturii pe magazine să să ia la nivel național.  Aceasta pentru că la nivel judetean, prin CJSU nu avem prerogativa asta, nu o avem decat în situația starii de urgență ” a spus prefectul nemulțumit de modul în care  administratorii marilor magazine iau măsuri pentru evitarea supraaglomerarii si respectarea distanțării.

După verificarile de astăzi prefectul spune că a găsit și supermarketuri care pot fi date exemple de bune practici. Fără să nominalizeze, prefectul vorbește de măsurile adoptate de un  hypermarket unde la intrare este monitorizată constant încărcătura pe magazin pe un ecran video, iar coșurile de cumpărături sunt permanent dezinfectate. (foto)

Prefectul a spus la Bex Tv ca zilnic echipele de verificare vor fi în această săptămână în preajma marilor magazine și le-a recomandat clienților să ia în calcul sa-și facă cumpărături la micile mnagazine de proximitate, unde aglomerația este mai mică.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu