Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

TeraPlast a semnat aderarea la Inițiativa Globală de Sustenabilitate (P)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative responsabile din lume, transmite grupul bistrițean printr-un comunicat de presă.

”Prin această aderare voluntară, TeraPlast și-a luat angajamentul să promoveze cele zece principii din domeniile drepturilor omului, standardelor muncii, mediului, anti-corupției și să contribuie la atingerea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă, incluse de către Organizația Națiunilor Unite în Agenda Dezvoltării Sustenabile 2030.

TeraPlast devine parte a unui proiect global la care au aderat peste 13.000 de companii și organizații din 160 de țări din lume și este singura companie românească din sectorul industriei de prelucrare, semnatară a inițiativei ONU.

Sustenabilitatea este o componentă integrantă în strategia și dezvoltarea companiei noastre, iar aderarea la inițiativa Națiunilor Unite este naturală. Sunt principii pe care le aplicăm deja, deci nu reprezintă un efort suplimentar fiind parte integrantă a modelului nostru de business. TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Estul Europei, domeniu în care sustenabilitatea este un punct central pe agenda tuturor organizațiilor internaționale din care facem parte. Ne-am angajat față de acționarii noștri să livrăm creșterea de două cifre an de an, iar această creștere este bazată pe inovație și responsabilitate față de viitor.”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

TeraPlast și-a propus dublarea capacității de reciclare

Una dintre prioritățile acestui an este dublarea capacității de reciclare a TeraPlast Recycling, la 31.000 tone, ceea ce va duce la o reducere a emisiilor de CO2 de până la 62.000 tone pe an, doar prin activitatea de reciclare. Materialul recuperat este folosit cu preponderență intern, în producția de țevi pentru canalizări exterioare. În plus, în cadrul unuia dintre proiectele de investiții prin ajutor de stat, în 2021 va fi extinsă capacitatea de producție de țevi multistrat cu miez reciclat.

Dezvoltarea sustenabilă a Grupului se concretizează și în construirea noii fabrici de folii biodegradabile. Proiectul are o valoare totală de aproape 12 milioane de euro, este în curs de implementare producția urmând să înceapă în trimestrul 3 al acestui an.

Totdată, TeraPlast va extinde proiectul de panouri fotovoltaice pe toate halele din parcul industrial din Sărățel. În prezent, compania are peste 7.000 de panouri care însumează 12.000 mp în suprafață. În acest fel, compania reduce emisiile de CO2 cu încă 660 de tone pe an.

Alte inițiative de dezvoltare responsabilă a companiei includ: digitalizarea proceselor, implementarea bunelor practici de guvernanță corporativă, sistemul de management integrat, gestionarea responsabilă a deșeurilor, măsurile de sănătate și securitate în muncă și implicarea în comunitate.” transmite TeraPlast Grup

Share.

Lasă un comentariu