Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vaccinarea la medicii de familie începe după Paști. O treime din medicii din județ și-au arătat disponibilitatea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Imunizarea împotriva Covid 19 în cabinetele medicilor de familie va începe oficial din 4 mai, imediat după sărbătorile pascale, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, colonelul Gheorghiță.

În Bistrița-Năsăud Direcția de Sănătate Publică așteaptă ca medici de familie care și-au anunțat disponibilitatea sa organizeze vaccinare în propriile cabinete si vor încheia contracte separate cu CJAS să  comunice numărul pacienților care vor să se imunizeze. Potrivit directorului DSP Anca Andrițoiu în jur de 40 de medici de  familie (nn. din 152 care au contract cu CJAS) și-au anunțat intenția de a vaccina. Deocamdată vaccinul disponibil pentru aceasta campanie va fi Johnson &Johnson, care se utilizează într-o singură doză.

Directorul DSP spune că deocamdata s-a stabilit  că se va folosi vaccinul american, neutilizat încă în România pentru că nu are nevoie de condiții speciale de conservare și are avantajul că poate fi administrat într-o singură doză. Anca Andrițoiu a explicat pentru Bistrița Express că medicii de familie trebuie să-și asigure catagrafierea pacienților doritori în aceasta saptamana pentru ca DSP să poata aduce dozele de vaccin la timp.

Share.

About Author

Lasă un comentariu