Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bursele pentru învățământul special din BN vor fi dublate prin hotărâre de Consiliu Județean . Doi consilieri PNL au inițiat proiectul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Elevii din învățământul preuniversitar special care frecventează școlile finanțate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud vor avea din următorul an școlar burse dublate de la 100 la 200 de lei lunar , au stabilit astăzi consilierii județeni.

Proiectul a fost adoptat miercuri, 28 aprilie  în ședința Consiliului Județean Bistrița-Năsăud la solicitatea consilierilor județeni PNL, Ioan Zăgrean și Gheorghe Scuturici, inițiatorii proiectului. Consiliul Județean a votat proiectul cu majoritatea voturilor consilierilor.

Banii necesari plății burselor urmează a fi luați din sumele defalcate pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județului dar și din fondurile proprii ale bugetului local. Pentru că banii pentru dublarea acestor burse nu sunt prinși în proiectul de buget, potrivit consilierului județean Ioan Zăgrean banii ar urma să fie alocați la o viitoare rectificare bugetară.

Creșterea alocațiilor pentru bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social de care beneficiază elevii din învățământul preuniversitar special de stat care frecventează centrele școlare de educație incluzivă, se va face începând din toamnbă, odată cu noul an școlar 2021-2022.

Hotărârea de consiliu judetean adoptată prevede că numărul burselor ce urmează a fi acordate pentru anul se va aproba ulterior, prin hotărârea consiliului județean, pe baza solicitărilor centrelor școlare de educație incluzivă, finanțate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Era cazul! Ani de zile Cons Jud a refuzat acest drept elevilor.A fost nevoie de presiuni din partea părinților ca sa aprobe cuantumul minim stabilit de lege .

Lasă un comentariu