Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Amintiri din miezul crizei pandemice din Suceava: ce spune după un an medicul militar bistrițean Dinu Chioralia

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Fostul director medical militar al Spitalului Județean din Suceava, bistrițeanul Dinu Chioralia, numit temporar  la conducerea instituției în plină criză pandemică, după ce gestionarea civilă a eșuat, a scris la un an distanță despre experiența de acolo și ce a lăsat în urmă. Spune că a lăsat un spital cu motoarele pornite și mai important de atât o parte din ce a făcut acolo i-a ajutat pe suceveni să-și regăsească speranța:
”Acum un an, am spus… Misiune Îndeplinită! Dacă am ajutat sau nu, dacă am fost de folos sau nu, dacă am greșit sau am făcut bine… ne va spune Viitorul! Știu doar că am lăsat Spitalului motoare repornite. Și mai știu că am lăsat acum un an, cetățenilor Sucevei, Speranța… Speranței! Văzând acum statisticile, văd… Certitudinea lucrului bine făcut! De toți!. Desigur, lipsesc multe alte… poze! Cu… chipuri, cu trăiri, cu suflete, cu… Oameni!” a scris pe pagina de facebook, dr locotenent-colonel Dinu Chioralia, în prezent șef al Centrului de vaccinare Bistrița al Brigăzii 81 Mecanizate.
Potrivit cifrelor date publicității vineri, 30 aprilie  județul Suceava, cel în care rata de infectare a escaladat în urmă cu mai bine de un an, are acum una dintre cele mai scăzute incidențe de 0,44 la mia de locuitori. Cea mai ridicată  incidență o are Bucureștiul cu 2,89 la mia de locuitori. Județul Bistrița-Năsăud are în prezent o incidență peste județul Suceava, de 1,44, însă sub celelalte județe, vecine cotate cu peste 1,5.
Citește și despre numirea de acum mai bine de un an:
Share.

About Author

Lasă un comentariu