Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristian Pomohaci vrea să scape de închisoarea cu suspendare folosind prevederile unei legi recente, favorabile evazioniștilor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cântărețul Cristian Pomohaci a intentat recent prin avocații săi o acțiune de contestare a condamnării sale definitive la închisoarea cu suspendare pentru evaziune, după ce ani de zile nu a plătit impozit pentru chiria încasată de la numeroasele sale proprietăți, scrie Gândul.ro

Interesant este că avocații fostului preot folosesc calea unei legi intrate în vigoare de câteva zile, cea care le permite evazioniștilor să scape de condamnarea penală dacă achită integral prejudiciul. Legea a fost una dintre ultimele votate de parlamentari în mandatul care s-a încheiat în decembrie 2020 si a fost inițiată de Cătălin Rădulescu și votat masiv de PSD și ALDE, fiind promulgată de președintele Iohannis.

Potrivi legii în cauză ”în cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 şi 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depăşeşte 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică pedeapsa cu amenda.”. Pomohaci ar fi plătit, potrivit Gândul circa 28000 de euro, prejudiciul stabilita tunci de procurori .

Acțiunea de contestare a fost inițiată în 20 aprilie de avocatii fostului preot la Tribunalul Mures, pronunțarea fiind programată în 19 mai, potrivit portalului justiției. Deși condamnarea lui Pomohaci a fost definitivă, avocații acestuia vor sa folosească principiul legii mai favorabile pentru a-i transforma condamnarea la închisoare cu suspendare, care are inclusiv termen de încercare, cu  amendă penală. Obținerea unei decizii favorabile l-ar scuti în cazul unor alte procese penale de emoțiile unui spor de pedeapsa sau a unui cumul.

Share.

About Author

Lasă un comentariu