Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Relaxare în două etape pentru sezonul estival, una după 1 iunie, cealaltă după 1 august, anunță premierul Cîțu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Masca nu va mai fi obligatorie pe plajă sau în drumeții din 1 iunie, a anunțat astăzi premierul Florin Cîțu. Sezonul estival se va deschide în două etape, fiecare cu alte măsuri de relaxare, o serie din 1 iunie și o doua etapă de la 1 august, după care vor fi permise inclusiv concertele.

Florin Cîțu s-a întâlnit astăzi la Constanța cu operatorii economici din zona Horeca și a făcut declarații după această întâlnire referitoare la ridicarea treptată a restricțiilor  :”Cred că pentru 1 iunie putem vorbi deja de eliminarea purtatului măştii pe plajă… Am venit, bineînţeles, cu o condiţie: o distanţare pe plajă între şezlonguri, cu care industria este de acord. Dar cred că această condiţie minimă putem deja să o anunţăm: fără mască pe plajă începând de la 1 iunie”, a spus Cîţu.

Redeschiderea restaurantelor si hotelurilor full, dar numai pentru vaccinați

Premierul a vorbit și despre redeschiderea restaurantelor și a hotelurilor la capacitate maximă, dar numai pentru clienții vaccinați. Deocamdată nu e foarte clar cum se va face diferența între vaccinați și nevaccinați, o decizie urmând să fieluată de acomitetul interministerial care se întrunește mâine. Potrivit premierului  Florin Cîțu verificarea se va face cel mai probabil printr-o aplicație care va verifica adeverința de vaccinare.

”Și acum se poate verifica dacă o persoană este vaccinată într-o aplicație, pe baza CNP-ului, se caută soluții pentru ca lucrurile să fie și mai simple. .Avem susținerea industriei și pentru campania de vaccinare”, a declarat Florin Cîțu.

Afișaj special la restaurantele cu personal imunizat

Un semn care va indica „Locație sigură. Noi ne-am vaccinat” va fi afișat de toți operatorii economici care lucrează cu personal vaccinat în totalitate, a mai precizat primul-ministru. El vorbit și despre concertele de amploare gen Untold sau NeverSe, despre care a spus că și-ar dori să poată fi organizate după 1 august.

Share.

About Author

Lasă un comentariu