Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Trei candidați s-au întrecut ieri la concursul pentru conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Un al patrulea a căzut la proba dosarului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

60 de concurenți, între care trei pentru conducerea Casei Asigurărilor de Sănătate Bistrița-Năsăud, au susținut astăzi la București, în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență București concursul pentru funcția de directori generali ai Caselor Județene a Asigurărilor de Sănătate.

24 dintre candidații care au susțin astăzi proba scrisă sunt directori interimari în funcție, iar 15 dintre aceștia au fost candidați unici pentru post, potrivit Hotnews.ro. Nu a fost cazul însă și pentru funcția de director al CJAS Bistrița-Năsăud, unde directorul interimar în funcție, Doina Sigmirean (foto) are doi contracandidați.
Deși numele candidaților au fost anonimizate, potrivit regulamentelor GDPR, surse Bistrița Express susțin că unul dintre contracandidații Doinei Sigmirean este directorul de la contractare, Szekely Vilhelm, un fost director al CJAS.. Un al treilea candidat bistrițean este tot angajat al CJAS. A existat și un al patrulea candidat pentru funcția din Bistrița, respins însă la etape pe dosare, pentru ca nu a putut proba doi ani într-o funcție de conducere, așa cum cere regulamentul concursului. 
Rezultatele probei de astăzi vor fi anunțate în cursul zilei 7 mai.

Interesul legat de acest concurs este extrem de mare, în condițiile în care CJAS-urile sunt gestionare unor sume imense și încheie tot ce înseamna contracte din sistemul de sănătate la nivelul județelor.  Dat fiind miza acestor concursuri, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe, numit în funcție la începutul acestui an, la propunerea lui Vlad Voiculescu, a anunța de la bun început că va fi un  concurs organizat în litera și spiritul legii” și că a primit asigurări de la reprezentanții tuturor partidelor din coaliție că se dorește ca acest concurs să fie ”transparent și obiectiv”.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu