Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Două primării comunale amendate de Garda de Mediu din cauza deșeurilor. Cum au scăpat alte administrații

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Administrația comunei Monor a primit săptămâna trecută  o amendă de 5000 de lei de Garda de Mediu pentru  gunoaie aruncate pe teritoriul său, în timp ce Primăria din Dumitrița a primit o amendă de trei ori mai mare, de 15 000 de lei pentru starea precară a malurilor râurilor, infestate de gunoaie și nu  numai.

Comisarul șef al Gărzii de mediu, Grațian Morariu a explicat că e vorba de o campanie de controale anunțate din timp, în condițiile în care administrațiilor locale li se cere să rezolve problema gunoaielor din depozitele improvizate de multe vreme. ”Ideea nu e să-i amendăm pe primari, ci să găsească soluții și să curețe gunoaiele, pentru că situația nu poate continua așa” a spus Morariu. El a explicat că administrațiile au găsit tot felul de soluții, pentru că în prima etapă li s-a atras atenția asupra aglomerațiilor de gunoaie: ”În vecini de Dumitrița, la Budacu de Jos s-au mobilizat cei de la Primărie când au văzut că nu e de glumă, au făcut echipe și în două zile au strâns tot gunoiul” spune comisarul șef al Gărzii de Mediu.

Alți primari de prin zona Someșului  au apelat la echipe plătite și au cerut un termen de conformare, potrivit comisarului sef. ”Au găsit echipe de 15-20 de oameni, de undeva din Moldova care sa presteze serviciile de curățare a gunoaielor contra cost:”  Le-am spus că vor trebui să întrețină ce au curațat echipele” a spus Morariu.

Comisarul șef spune că primăriile pot da amenzi persoanelor fizice si juridice care nu curăță gunoaiele, dar există extrem de puține cazuri în care se întâmplă asta: ” Pot să dea amenzi. E de ajuns să aibă agent constatator pentru asta” spune Grațian Morariu.

Controalele Gărzii de mediu vor continua în perioada 10.05-04.06.2021, iar acolo unde nu se vor respecta termenele deja stabilite pentru remedierea problemelor, ”se vor aplica în continuare amenzi în conformitate cu prevederile legale” transmite Instituția Prefectului.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu