Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Hotărâre definitivă în cazul profesorului de sport din Șanț stabilită de Curtea de Apel. Acesta nu are voie să predea 3 ani, se află sub supravegehre și are de facut muncă în folosul comunității

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Curtea de Apel Cluj i-a respins miercuri, 12 mai recursul profesorului de sport din Șanț condamnat în ianuarie anul acesta de Judecătoria Năsăud pentru agresiuni la adresa elevilor și purtare abuzivă și a menținut decizia magistraților năsăudeni.

Vasile Maternik a fost condamnat în ianuarie 2021 de judecatorii din Năsăud într-un dosar deschis în 2019 la un an și șase luni cu suspendare prin supraveghere timp de trei ani  pentru agresiuni fizice la adresa a doi elevi și cu interzicerea dreptului de a profesa în învățământ timp de 3 ani. Acum judecatorii Curții de Apel au întărit decizia împotriva profesorului care a scos în stradă părinții din comunitatea din Sanț printr-o hotărâre definitivă, iar interdicția de a profesa timp de 3 ani curge din momentul hotărârii definitive, adică din 12 mai 2021.

Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul M. V. împotriva sentinţei penale nr. 3/6.01.2021 pronunţate de Judecătoria Năsăud în dosarul nr. 2.142/265/2019. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul apelant la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, în apel. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, sumele de câte 200 lei reprezentând onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru părţile civile minore vor fi suportate din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 12.05.2021”, se menţionează pe site-ul Curţii de Apel Cluj.

Judecătoria Năsăud a acordat despăgubiri morale pentru cei doi elevi care l-au reclamat, menținute în hotărârea definitivă a Curții de Apel. Profesorul bătăuș a fost obligat si sa presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității în instituții din Năsăud și Rodna, rămase si acestea ca pedeapsa definitivă.

 

 

 

 

Share.

Lasă un comentariu