Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Masca jos în aer liber din 15 mai, a anunțat președintele Iohannis. Ce relaxari intră in vigoare în curând

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi măsuri de relaxări semnificative  ale restricțiilor și un calendar al acestora care intră în  vigoare din 15 mai.

Peste două zile, adică din 15 mai dispare obligativitatea purtării măștii în exterior, cu excepția spațiilor din piețe, târguri și alte zone aglomerate, dispar restricțiile de circulație noaptea, iar magazinele pot reveni la programul normal de funcționare.

Din 1 iunie apar alte măsuri de relaxare care privesc  numărul de participanți acceptați la evenimente (sportive, nunți, botezuri etc), ba chiar  dispare orice restricție de număr dacă organizatorul evenimentului garantează pe proprie răspundere că toți participanții sunt vaccinați. Altfel  din 1 iunie va fi permisă organizarea nunților, botezurilor și a altor evenimente cu maxim 70 de persoane in exterior si 50 în interior . 

Președintele Iohannis a vorbit și despre posibilitatea ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală: ” noi păstrăm normele care țin de rata de incidență (cele trei scenarii). E previzibil ca majoritatea localităților să intre în scenariul verde și majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în școli. Deci la școli se aplică normele de până acum. E foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală” a mai spus președintele Iohannis.

 

Share.

Lasă un comentariu