Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ce a pățit un bistrițean care a arătat polițiștilor un permis de conducere emis în SUA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un bistrițean de 32 de ani, reîntors din străinătate s-a ales cu dosar penal după ce a prezentat polițiștilor de la Circulație un permis de conducere emis în Statele Unite ale Americii. Documentul nu poate fi luat în considerare pe șoselele românești în absența unui permis de conducere internațional, atrage atenția însă  IPJ Bistrița-Năsăud.

Bărbatul de 32 de ani a fost oprit în trafic în 14 mai după miezul nopții. Nu era baut a indicat alcoltestul însă permisul său made în SUA nu a putut fi luat în considerare ca permis valabil, în lipsa permisului internațional așa că omul este în situația de a i se întocmi dosar penal. Poliția atrage atenția că documentele de genul permiselor emise în statele non comunitare (care nu sunt membre ale UE) nu sunt valabile fără permisul internațional.

”Reamintim, cetățenii români care dețin permis de conducere eliberat de un stat non-UE trebuie să solicite autorităților din statul în care au obținut dreptul de a conduce, eliberarea unui permis de conducere internațional, pentru a conduce într-un stat al Uniunii Europene” transmite IPJ.

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

 1. Gica Contra în

  Politia si-a facut treaba… dar stau si ma intreb cine-i TEMBELUL , in raporturile fatului ca si Romania si SUA … sunt membre fondatoare al Organizatiei Natiunilor Unite, din anul 1942 inca ( dupa Razboi ) si toate statele membre au aderat si si-au modificat si uniformizat legislatia rutiera . Numai noi cei din aceasta (M) UE… din 1980 incoace… nu recunoastem permisele nationale americane , desi intrunesc toate cerintele de valabilitate ca si la noi. Bine ca invers, permisul romanesc 90 de zile este valabil in SUA …
  Vrem sa fim prieteni cu SUA… dar ne c*cam pe legislatia lor … Tot asa vrem sa fim prieteni cu tzarile din UE… dar numai ca nu ne impuscam cu catolicii si reformatii … Maaa…. suntem de rasul lumii .
  La urma urmei, faptul ca persoana respectiva nu avea ” permisul international ” – SI CARE SE ELIBEREAZA PE BAZA CELUI NATIONAL … MARE SCOFALA … Mare constatare politieneasca , ptr ca oricum acest dosar va fi solutionat cu NUP ( cu 18 indice 1 … ptr lipsa periculului social ) … fiind efectiv doar o chestie de forma doar .
  Io unul nici nu ma mai cmplicam , pe moment ce avea dreptul sa conduce masina respectiva … Efectiv ” munca in dosare ageaba ” … In timpul ala mai bine supravegheau traficul rutier … ca mai eficient era .
  Repet… POLITIA SI-A FACUT TREABA ASA CUM SCRIE IN LEGEA ROMANEASCA , dar cineva din tzara asta-i un TEM.BEL ( sa ma scuzati ) ca nu recunoaste un permis national al unei tzari fondatoare impreuna cu noi a Natiunilor Unite , in timp ce ei le recunosc …

Lasă un comentariu