Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Medicii militari din Cluj îi vor vaccina pe locuitorii din Lechința într-o caravană a imunizării la sfârșitul săptămânii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lechința va fi prima comună din județul Bistrița-Năsăud în care a fost chemată caravana mobilă de vaccinare de la Spitalul Militar din Cluj  pentru a-i imuniza pe cât mai mulți dintre locuitori.  Campania de vaccinare la Lechința este organizată sâmbătă, 22 mai la solicitarea DSP și a Primăriei din localitate. Imunizarea va avea loc într-o incintă pusă a dispoziție de primărie.

Caravana de la Spitalul Militar Cluj era menită sa asigure imunizarea pentru locuitorii comunelor fără medic de familie permanent  însă în comunele cu pricina nu s-au găsit suficienți doritori, a explicat pentru Bistrița Express șefa DSP Anca Andrițoiu. ”Echipa asta de la Cluj era în primul rând pentru localitățile fără medici de familie. Însă nu putem aduce echipa pentru 30 de oameni, așa cum s-au anunțat de pildă în Miceștii de Câmpie și Sânmihai, două dintre comunele fara medic, pentru că e o infrastructură medicală și niște forțe angrenate acolo la Spitalul Militar. Asa că ne-am programat pentru sâmbătă, 22 mai cu Lechința, pentru că acolo domnul primar s-a angajat că va strânge 200 de persoane care vor să se vaccineze. Și vrea sâmbătă pentru că are microbuzele școlare libere și vrea să-i aducă din satele înconjurătoare. Iar Spitalul Militar din Cluj acoperă cu echipele  toata zona de Nord Vest și e nevoie de programare”, a mai spus dr Anca Andrițoiu.

Directorul DSP a explicat și că au fost solicitări și din partea altor primari și că pe măsură ce se adună suficient de mulți doritori pe liste și sunt identificate și locații adecvate, vor face programare pentru o nouă rundă de imunizări.

Foto credit : Ziar de Cluj

Share.

About Author

Lasă un comentariu