Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

50 de bani sticla de plastic predată la un automat propune Ministerul Mediului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predarea ambalajelor  tip sticle de plastic va fi recompensată  cu  50 de bani daca respectivul ambalaj are pana in 3 litri și este predat unei stații automate. Este vorba de un proiect al Ministerului Mediului care urmează sa intre în dezbaterea Guvernului și care vrea sa încurajeze reciclare pet-urilor.

Ministrul Mediului Tanczos Barna a explicat la Digi 24 cum va funcționa reciclarea la automat: ”Vor putea fi predate și sticlele de plastic fără dop, dar vor trebui să fie sticle colectate după pornirea programului, adică sticlele de acum 5 ani care sunt aruncate în natură nu pot fi predate, pentru că sistemul așa funcționează, a explicat Tanczos, care spune și că după pornirea programului, fiecare sticlă o să aibă un marcaj care o identifică în sistem și că abia  din momentul acela se pot preda.

”Poate să fie un venit interesant pentru copii, care se duc după aceea și mănâncă ceva. Nu se va mai arunca sau dacă cineva găsește o sticlă, cu siguranță ridică sticla și merge și o predă la o stație automată”, crede ministrul.

Săptămâna viitoare, probabil că marți, voi prezenta actul normativ în forma finală în coaliție și intră în analiza interministerială. O asumă coaliția, partidele de guvernământ și intră în circuitul de avizare”, au fost datele anunțate de Tanczos Barna.

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu