Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O nouă schemă de ajutor de stat propusă de deputatul Diana Morar a trecut de votul Camerei Deputaților

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Operatorii economici din industria de evenimente, târguri și expoziții, afectați masiv de pandemie vor avea acces în curând  la o schema de ajutor de stat, după ce propunerea inițiată de deputatul Diana Morar și alți trei parlamentari liberali a trecut la vot de Camera Deputaților, cameră decizională.

Este vorba de operatorii economici care au codul CAEN 8230, omiși din schema pentru care industria HoReCa primește ajutoare.

”Ajutorul de stat pentru firmele din industria evenimentelor este de aproximativ 20 de milioane de euro, bani de care operatorii economici au mare nevoie în acest moment. Urmează ca Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului să deschidă apelul de proiecte și să pună în aplicare schema de ajutor de stat” a anunțat Diana Morar.

Deputatul liberal a precizat într-o postare făcută pe facebook că acest ajutor financiar vine în completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului privind ”unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de Covid-19.” Parlamentarul bistrițean a anunțat și că are în plan o altă inițiativă care să reglementeze și situația organizatorilor de activități culturale, printr-o o schemă de ajutor de stat derulată prin Ministerul Culturii.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu