Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Weekend plin în campania de vaccinare din județ. În cartierele Bistriței dar și Lechința și Sângeorz Băi sunt programate imunizări

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Locuitorii cartierelor rurale ale Bistriței: Ghinda, Sărata și Slătinița vor avea posibilitatea în weekend să se vaccineze cu serul Pfizer în cadrl unei campanii țintite a municipalității. Echipele SVSU Bistriţa ajung vineri, în intervalul 11-17 pentru a-i vaccina pe locuitorii din Slătinița  Sâmbătă, campania va continua la Sărata, iar duminică la Ghinda, a anunțat astăzi primarul Ioan Turc.
Aşteptăm o prezenţă bună şi în cartiere. Le transmitem locuitorilor din cartiere că asigurăm şi rapelul. Din echipa fac parte un medic, asistente, un registrator şi patru voluntari”, a mai spus primarul Ioan Turc.

Serul Moderna folosit la Lechința și Matei

O echipă de la Spitalul Militar va vaccina sâmbătă,  22 mai, în Căminul Cultural locuitorii din Lechința, dar și din Matei, potrivit unei informari a Instituției Prefectului. Echipa de medici și asistenți medicali va folosi serul Moderna. ”În pregătirea activității de vaccinare din Lechința s-a realizat o listă nominală cu persoanele din această zonă care doresc imunizarea, printre care se numără și câțiva locuitori ai unității administrativ-teritoriale Matei. Toți cei care doresc să se imunizeze în această campanie sunt bine-veniți, chiar dacă nu sunt înscriși în listele întocmite în prealabil” anunță Instituția Prefectului. 

Această campanie aduce posibilitatea imunizării mai aproape de mediul rural, preponderent la noi în județ. Mă bucură deschiderea primarului, ca organizator, dar și a locuitorilor din această zonă care aleg să se vaccineze. În aceeași ordine de idei, instituțional, am pregătit împreună cu primăriile din Bistrița-Năsăud o situație a persoanelor din alte comune care doresc să se vaccineze, situație care va sta la baza organizării și a altor campanii de vaccinare cu echipa mobilă în zonele rurale.”, transmite prefectul Stelian Dolha. Faza de rapel se va realiza la 28 de zile de la administrarea primei doze.

Duminică, 23 mai este programată vaccinarea într-o campanie drive- thru la Sîngeorz Bai. Aici se va folosi serul Johnson &Johnson, la solicitarea Primariei Sângeorz Bai.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu