Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Patru șoferi care au condus drogați au fost reținuți 24 de ore de procurorii bistrițeni. Unii au fost prinși în februarie. Ce s-a întâmplat?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Patru șoferi care au condus sub influența drogurilor au ajuns pe mâna procurorilor ieri și azi, unii la câteva luni după ce au fost opriți în trafic și testați cu aparatul drug test. Toți cei patru și-au petrecut noaptea în arest, după ce au primit mandat de reținere de 24 de ore. Măsura a fost luată abia acum pentru că ieri și azi au sosit rezultatele finale ale probelor biologice prelevate,  de la Laboratorul din Cluj :”Testarea cu Drug Test se face din salivă, acesta putând detecta 6 tipuri de droguri. Dacă la testarea cu acest aparat, rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă ” explică IPJ

După noaptea petrecută în arest toți cei patru testați în perioada februarie-aprilie au primit pe durata cercetarilor control judiciar: ”Cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 19-26 de ani, din localitățile Bistrița, Livezile și Coldău, au fost depistați și opriți în trafic pe raza municipiului Bistrița, în perioada 2 februarie-5 aprilie a.c. Au fost testați cu aparatul DrugTest 5000, iar rezultatele au fost pozitive în toate cazurile.Le-au fost recoltate probe biologice, iar rezultatele analizelor toxicologice au indicat faptul că se aflau sub influența unor substanțe psihoactive precum Cannabis, Amphetamină, Methamphetamină și cocaină. Astfel, procurorii au dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile față de cei în cauză, iar cercetările continuă de către polițiști și procurori, în vederea tragerii la răspundere penală a celor vinovați” transmite un comunicat de presă al IPJ. 

Oamenii legii atrag atenția asupra pericolului la care se expun cei care conduc după ce au consumat substanțe psihoactive, dar și la care îi expun pe ceilalți participanți la trafic: ”Consumul de substanțe psihoactive influențează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceștia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale.

Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave” informează IPJ BN.

Cei patru  riscă închisoarea de la 1-5 ani sau amendă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu