Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Amenda consistentă pentru un tânăr surprins de jandarmi că a părăsit carantina. În ce condiții se poate ieși temporar din carantină

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un tânăr de 22 ani care avea decizie de carantină la domiciliu pentru 14 zile a fost amendat cu 1000 de lei în weekend, după ce jandarmii l-au surprins plimbându-se pe străzile Bistriței.

Detașamentului 1 Mobil Bistrița este cel care l-a depistat  depistat pe strada Subcetate din municipiu, probabil după ce nu a fot gasit acasă la controlul de rutină.

La acest sfârșit de săptămână jandarmii au aplicat în total 17 amenzi în valoare de 5.150 lei și 21 de avertismente scrise, majoritatea pentru tulburarea ordinii publice, cerșetorie, dar au fost și alte amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în contextul pandemiei.

În ce condiții poți cere derogare sau suspendarea carantinei de la DSP

Cei care au decizii de carantinare trebuie să știe nu pot părăsi sub nicio formă domiciliul sau locul în care li s-a fixat carantina, decât daca obțin derogare sau suspendare pentru câteva ore de la DSP. Aceasta poate fi solicitată pentru evenimente familiale deosebite, de genul înmormântărilor, naștere, sau căsătorie, a  analizelor medicale sau chiar pentru vaccinare,dar și pentru preschimbarea actelor de identitate,  însă numai pentru cei care nu se află în izolare din cauza infectării cu Covid 19.

Se poate cere de asemenea derogare pentru iesirea din țară mai devreme de perioada în care s-a cerut carantina.

Share.

About Author

Lasă un comentariu